Michaela Jílková: Máte slovo, ale budu Vám do něj často skákat

Máte slovo, Česká televize

Jen krátce, ale prostě mi to nedá. Dnes jsem měl možnost podruhé sledovat pořad Máte slovo, který od minulého týdne vysílá Česká televize. Moderátorkou pořadu se stala paní Jílková. Po dvou odvysíláních musím říct, že (pro mě) bohužel.

Druhý Kotel České televizi nesluší

Tento týden přišlo na přetřes (sic!) téma Proč máme kupovat nekvalitní a zkažené potraviny? Hodně zajímavé téma. Osobně jsem byl na toto téma zvědavý, byť jsem v sobě stále ještě držel pachuť z 1. odvysílaní dílu o poplatcích u lékařů, v kterém paní Jílková napoprvé a naplno předvedla své moderátorské excesy. Ale zpět k dnešnímu dílu. O co mělo v dnešním díle jít?

„Michaela Jílková bude tentokrát se svými hosty hledat odpovědi na otázky, jak je možné, že si zákazníci z obchodu přinesou zkažené maso, shnilou zeleninu, plesnivý sýr nebo červivou čokoládu. Kam se mají obrátit, které instituci mají předat námět k prošetření, jak vůbec kontrolní mechanismy fungují, zda čeští spotřebitelé v obchodech dávají důraz vedle ceny také na kvalitu. Dalším z témat bude klamání spotřebitele (špekáčky bez masa, falešné víno, přelepování data spotřeby). Za výrobce a obchodníky přijdou diskutovat prezident Potravinářské komory ČR Ing. Miroslav Toman a viceprezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Ing. Zdeněk Juračka. Úlohu kontrolních orgánů vysvětlí ústřední ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce Ing. Jakub Šebesta a ústřední ředitel Státní veterinární správy ČR MVDr. Milan Malena. Nespokojené zákazníky bude reprezentovat občan, který vypil pivo kontaminované louhem a řezník, který otevřeně mluvil o zpracovávání zkaženého masa. Radit, jak nakupovat a případně reklamovat, bude mluvčí Sdružení obrany spotřebitelů Mgr. Ivana Picková.“ (zdroj: Česká televize: Máte slovo)

Řeknu to takhle: pokud by v pořadu vystoupili jen pozvaní hosté, neměl bych jednu jedinou výtku. Zajímavé téma, stejně tak hosté i ochota konstruktivně diskutovat. Jenže pak tam byl jeden element, který z něčeho zajímavého dělal bleskuidní estrádu. Nemám nic proti paní Jílkové. Jen mi na ČT1 nesedí pořad, v němž moderátor bulvární formou hrotí diskuzi a posouvá tento pořad někde do podoby Kotel 2.0. O to smutnější je, že se to vše odehrává právě na ČT1. Myslím, že si tato stanice zaslouží lepší moderátory; obzvlášť na tak závažná, citlivá a zajímavá společenská témata.

A jaký je Váš názor na tento pořad? Líbí se Vám? Vyhovuje Vám forma a způsob moderování? Rád
uslyším Váš názor.

Poznámka k použité fotografii: Převzalo z článku Česká televize: Máte slovo

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

191 komentářů: „Michaela Jílková: Máte slovo, ale budu Vám do něj často skákat“

  1. O moderátorce pořadu Máte slovo paní Jílkové je zbytečné někam psát.
    Jednoznačně ne do ČT. Té je to úplně jedno. Tento televizní moloch na ní trpí a upřednostňuje její postavu jako manekýnu a její osobní názory, místo toho, aby pořad přinesl pro nás obyčejné diváky nějaká vysvětlení či pomoc. Moje doporučení? Nedívejte se na tento pořad, přelaďte na jiný kanál, kde jsou k divákům laskaví a váží si ho.

  2. Prosím zkuste se zeptat, jaký je rozdíl mezi bývalým členem KSČ, který
    je dnes členem KSČM a bývalým členem KSČ, který je dnes členem ODS
    nebo ČSSD.

  3. To,co jsme dnes večer zhlédli na ČT s moderátorkou Jílkovou,tak to už opravdu nemá období!Takového burana Mejstříka klidně nechá mluvit,ale když chtěl europoslanec p.Ransdorf reagovat na jeho hloupé,tak jako vždy nesmysly,tak ho nenechala v klidu říct pořádně ani souvislou větu.Proč v tom pořadu nadržuje očividně takovému křupanovi a pořádný člověk tam slovo nemá???Mejstřík se usmívá,jako by všemu rozuměl,ale neuvědomuje si,že my také něco přece víme a známe.Co ví a zná on?
    Blbě se smát a mluvit i s Bendou nesmysly! Toto je jejich celé umění!
    Kdo se má na takovýto pořad dívat?Jeden může mluvit,ale druhý ne!Za takovéto pořady jsme povinní platit?Přestaňte už s těmi hnusnými pořady,protože lidé se za chvíli budou bouřit,aby ČT pracovala lépe.

  4. To co bylo Dne 2O.11.2OO8 –Máte slovo je, Bulvár.Pani Jílková tam nepatří
    ukázala to včera. Nezvládne rízení. Diváci nekoukejte na takvý –Bulvár–
    ČT —ÚPADEK –

  5. Co to včera bylo- Máte slovo- cirkus na čt 1 . To nemá konkurenci.
    Diváci Vám to vrátí.
    ČT-+ Bulvár je to stejné.

  6. Co to včera bylo- Máte slovo- cirkus na čt 1 . To nemá konkurenci.
    Diváci Vám to vrátí.
    ČT-+ Bulvár je to stejné.

  7. K pořadu Máte slovo z 20.11.2008
    To, co včera předvedla M. Jílková to nebyla diskuze, to bylo řvaní ( v poměru 5 + Jílková ku 3 ) prim měla Jílková. Byla to štvanice takových hlupáku, jako je Mejstřík, Benda…na slušné lidí. Nikdy jsem nevolila KSČM, ale po včerejšku je volím. Můžete poděkovat Jílkové.

  8. Vážená paní Jílková,
    předem Vám chci říct, že nejsem přívržencem žádné politické strany. Důvod je jasný,politici se hádají , pomlouvají,ale když jednají o svých výhodách a platech,málem se líbají jako Brežněv s Husákem a táhnou za jeden provaz. Ale k věci. To co jste předvedla včera v televizní šou „Máte slovo“ byl hrůza a děs. Před časem jsem se rád díval na pořad „Kotel“, kde jste zatápěla politikům a už tehdy jsem si všimnul Vaší politické orientace ale budiž. Každý má svůj názor i když vy na obrazovce byste jej neměla ukazovat. Včerejší pořad mě připomínal politické školení pravicové strany , který jste vůbec nezvládla. A nebyl to jen ten včerejší. Jednu stranu jste nechala mluvit bez přerušení, druhým jste skákala hystericky do řeči. Ráda používáte rčení :tento člověk tu není, nebudem se o něm bavit:, když jste tak spravedlivá, proč nezvete své hosty tak, aby nikdo nebyl v přesile? Také nechápu , že hlavní slovo ve Vašem pořadu měli protekční politik p.Benda a p. Mejstřík, který se chce za každou cenu zviditelňovat,až je trapný.Těmto pánům jde jen o dobře placené posty.Myslím si, že pořad „Máte slovo“ naprosto nezvládáte a měl by se zrušit.Co tak zkusit „Kotel II“, byl daleko lepší.
    S pozdravem K. Rozsíval, Olomouc 9

  9. Příspěvek K. Rozsívala podepisuji,nesouhlasím pouze v jednom, a to když píše:“Vážená paní Jílková“, protože po zhlédnutí včerejšího pořadu si nevychované a hrubé tzv.moderátorky snad ani nikdo vážit nemůže.Prý diskusní pořad, ale ve skutečnosti trapný pokus o skoro až lynčovací soud vedený metodou ukřičení „obžalovaných“ osobami, kteří jim ani po kotníky nesahají.Připomínalo to část filmu JAN HUS,když Husa soudil koncil v Kostnici.Tam ale do toho císař Zikmund na rozdíl od pí.Jílkové nekafral. Jenom mě tak napadlo: kolik asi afér s rozkrádáním, korupcí mafiánstvím apod. mají členové tzv.demokratických stran a kolik členové KSČM? Nevzpomene si někdo? Začínám mít dojem, že pro někoho je demokratické jenom to s čím souhlasí nebo co se mu hodí do krámu popř. co si zaplatí( např.p.Benda,p. Mejstřík a další jim podobní) a co se mu nehodí a nepotřebuje je minimálně pravicově nebo levicově extremistické či dokonce komunistické.

  10. Vážená paní Jílková,
    nemohu nezareagovat na včerejší pořad o ROMECH.Myslím si,že všechno Vaše povídání je na nic.Zkuste si vyměnit byt v této oblasti na jeden měsíc/myslím že slušní lidé Vám ho přenechají/a potom vystupte veřejně co jste tam zažila.Takové to Vaše bla bla bla se určitě změní a změníte i Vy názor na nepřispůsobivé občany.Laskavě vezměte sebou všechny,kteří se těchto Romů zastávají hlavně Džamilu ať si jich užije.Vím o čem mluvím,v mém bydlišti bydleli 3romské rodiny.Od rána do noci kravál,bordel,zlodějna.Jak si lidé oddychli když je město vystěhovalo.Nevím sice kam ale lituji občany kteří je tak zvaně vyfasovali.S pozdravem Helena

  11. Vážená paní Jílková.
    Jsem ráda, že se snažíte řešit palčivé otázky z našeho života. Někdy mi však veškerá snaha připadá jako házení perel! Přiznám se, že se nedívám pravidelně, neboť mne některé činy a skutky našich politiků přivádějí do varu. Nevím tedy, jestli jste již měla pořad na téma poplatky. Nemyslím jen ty ve zdravotnictví ale např. soudní, bankovní nebo poplatky spojené s autem. Stále slyším rady „obraťte se na soud,,. Pokud chcete dosáhnout práva a spravedlnosti, musíte zaplatit soudu bez ohledu na výsledek. Kopie jedné listiny ze soudího spisu stojí 15,-Kč a můžete mít doma tiskárnu a není vám nic platná. Kdyš spor vyhrajete, musíte zaplatit exekutorovi a nemáte jistotu, že své peníze dostanete. Přitom nemáte takové nástroje a možnosti jako má stát. Bankovnictví je další. Mám hypotéku na byt. Za tento účet platím České spořitelně 150,-Kč měsíčně i když u ní mám běžný účet za který též platím. Těch 150,-Kč platím za to, že jednou měsíčně proběhne splátka! Nyní navrhovaný poplatek za převod vozidla v ceně např.5.OOO,-Kč bude 10.000,-Kč? Je mnoho lidí, kteří auto potřebují do práce, k doktorovi ale nemají na nové. S dnešními náklady na povinné ručení a benzín si to prostě nemohou dovolit a jsou rádi, že mají alespoň něco, co ještě slušně jede. Pokud takový pořad bude, ráda se jej zúčastním.

    S pozdravem a přáním mnoha úspěchú v osobním i profesním životě. Lydie Fafejtová
    Podbabská 2/870
    16000 Praha 6

  12. Stačilo jednou mrknout na Kotel a hned jsem věděla,že paní Jílková je k….,však na Nově věděli proč ji vyhnat.Dnes jsem si přepnula z reklamy na
    na jiný program a zděsila jsem se.Vždyť si hraje pořád na tu slepici.Bože,bože…v ČT se snad zbláznili.

  13. Pokud se jedná o vybíraná témata, jsou rozhodně zajímavá a současná. K „výkonu“ moderátorky mám však určité připomínky.Sleduji většinu těchto pořadů a podle mého názoru se chyby v moderování opakují. Místo toho, aby byla „nad věcí“ a neutrální, tak se nechává „vtahovat“ do problému a velmi rychle divák zjistí např. její politické zaměření, vztahuje problém na sebe atd. Velmi často se opakuje, že když někdo z přítomných nemá stejný názor s moderátorkou, tak mu „skáče do řeči“, nenechá jej domluvit a dokonce takovému debatujícímu již nedává takový prostor k vyjádření jako těm, kteří mají stejný názor ( naposledy dne 18.12.2008).

  14. Teprve teď jsem četl Vaší přihlouplou reakci s názvem „Židé v médiích dominují? A koho to zajímá!“ Byla to Vaše reakce na mou poznámku o nadvládě Židů v médiích. „Vážený“: kdyby se skutečně masově lidé dozvěděli, že Židé ovládají jak média, ale i politiku, finance, kulturu (především divadlo), atd.. Pak by jste viděl tu reakci. Snad si nemyslíte, že by zůstali stát jenom z vytřešťenýma očima, co to má znamenat?! Jenže k takové situaci nikdy nedojde – protože je to utajováno! A PROČPAK, ŽE?! Vždyť jim židovská média chrlí 60 let židovské lži o „holocaustu“ – o tom že všichni skončili v plynu! A najednou by se dozvěděli – že ovládají téměř vše! Myslíte, že by se minimálně neptali?! S tohoto pohledu je Vaše věta ubohá!!! A co se týče Vašeho konstatování, že podobné poznámky mažete, aby se to lidé nedozvěděli – JEN SI MAŽTE, MĚ JE TO TAK LHOSTEJNÉ! Pro zájemce, seznamy Židů v politice a kultuře České republiky, jsou zveřejněny na: vzdelavaci-institut.com
    Doporučuji rovněž stránky: spiknuti-proti-cirkvi-a-lidstvu.com

  15. Tak se mi zdá,že zde většinu příspěvků píše jeden a ten samý zakomplexovaný člověk(„muž“),který se pokáždé vydává za někoho jiného.Pane,jste trapný!Já mám pořad „Máte slovo“ velice ráda a obdivuji paní Jílkovou,jak to zvládá.Moc se mi líbil díl o vztazích mezi ženami a muži.To,co tam předvedl jeden z „pánů“ a jak se vyjadřoval o ženách,nemá obdoby!Zde se ukázalo,jak jsou někteří „muži“ ubozí…Ovšem paní Jílková spolu s paní Květou Fialovou atd…to zvládli na jedničku.Gratuluji:-)

  16. Vážení přátelé!
    Kdyby náš zákonodárný sbor Parlament ČR si vzal příklad z našeho prezidenta tatíčka T.G.Masaryka, nejen jeho jméno na náměstích, ulicích, školách atd., bylo by ve státě ČR vyřešeno mnoho problémů jako na příklad dohadování poslanců ve sněmovně (za TGM byl lichý počet zákonodárců), domovský list (živnosti, obchody, reklamace, příslušné komory), menšiny občanů v ČSR (Maďaři, Sudeťáci atd.) cikánské knížky, migrace, Židovská otázka atd., potom by tedy nemusel být pořad „Máte slovo“. Ve školách se nemuseli učitelé dohadovat o platech poněvadž jeden učitel učil žáky několika tříd ať již dvoutřídky či pětitřídky, dnes musí několik učitelů učit jednoho žáka bereme-li v úvahu, že 2 měsíce velkých prázdnin mají učitelé placené a ještě k tomu zimní prázdniny, pololetní prázdniny, velikonoce neboli jarní prázdniny a nevím co ještě všechno.
    Opisuji jen to, co dobrého nám dával TGM.
    „old“

  17. zrovna sleduji reprýzu o neposlušných žácích a je to o ničem ,ten problém je širší. Proč se omezila dětem ze zákona možnost prázdninového výdělu ,kdyby si na ty své prúšvyhy musely vydělat vlastníma rukama -jinak by si vážily lidské práce a už by si uvědomyli že třeba po sprejování ,nebo ohýbání značek atd..to musí někdo uklidit a co to dá práce a pokud by ho chtěl tatínek z povynosti vyplatit tak bych mu dal za trest práci taky.Ale už preventivně by měly mít možnost děti si přivydělat jeho hodnotový vývoj by se ubíral jiným směrem. U rodičú přísně vyžadovat odpovědnost za chování svého dítěte (jeden z nástrojů by mělo být soudně nařízené společné ambulantní léčení rodičů a detí třeba 2x týdně u psichologa.Další věc je že dnes se děti nemají kde vyžít. Všechny plácky se bud zastavěly,nebo oplotily a normání neorganyzované dítě se tam nedostane a nabo se za vše musí tvrdě platit.A právě ti problémoví se neradi organyzují proto se pak flákají po ulicích se skejtem a čmářou po čem vidí. Ani skaut nepřebral úlohu vyplnění a výchovy volného času,jen málo dětí překousne to silné náboženské zatížení a akce /kromě let. táború/žádné.Dříve /ikdyž ve dnes v uměle sprofanovaném pionýru nebo ssm /jsme samy, rozuměj děti, organizovaly rúzné mini turnaje,čarodejnice,divadelní představení,táboráky a nespočet dalších akcí.Zanícení dětí pro věc aby jim to všechno klaplo s minimálním zásahem dosělých-to byla zodpovědnost a ti flákači ,když nechtěly být opomíjeni partou ,tak se rychle sami srovnaly.Dnes společnost žije moc individuálě a v honbě za penězy nikdo za darmo ani nehrábne,nikdo nikoho nezná,pokud to není obchodní partner.Těch povolení na všechno skuste se dnes ze čtvrti sejít a posedět v sobotu večer u opekání buřtú a poklábosit s lidmi z vašeho okolí.Přijely by vás z Bruselu zatknout že pálíte ohen.Plicajtum bylo jedno na zábavách jestly mládež pije,stačilo když mě uviděl soused kouřit a už bylo doma povím povím au au. Závěrem mám dvě dcery a nemusel jsem je nikdy uhodit a to je ta starší už v pubertě. Rána to je to poslední řešení rodiče který selhal,dítě se musí správně vést už od peřinky a ne ,až když snim začnoubýt problémy.Problémy detí´=ostuda a selhání rodičů.

  18. Paní Filipiová…na slovíčko…volně pokračování

    Tímto volně navazuji na téma poplatků ve zdravotnictví a sluší se v prvé řadě poděkovat všem těm lidem, kteří si našli článek s názvem Pane Cikrte, na slovíčko a věnovali svoji chvilku času přečtení ….DĚKUJI tímto vám všem.

    Ve výměně ministryně vidím jednu a to nespornou výhodu. Je to žena a těch je v politice opravdu NE mnoho. Toto vidím jako jednu z velkých chyb, protože kdo jiný , než žena přivádí na svět nový život a KDO jiný si tedy života váží více než žena – MATKA. Také si myslím, že mužům více, než politika sluší poctivá práce fyzická, k níž jsou svojí silou přizpůsobeni . A proto bych se přimlouvala za poměr mužů a žen alespoň jak je dáno biologicky přírodou tedy 50:50 což evidentně v politice neplatí.

    Nyní bych se vrátila k poplatkům jako takovým.Já osobně se domnívám. že reforma pod taktovkou pana lékárníka mluvčího Cikrta a pana doktora Julínka nebyla reformou, ale pouze přidáním platů lékárníkům a doktorům z řad nemocných pacientů . Pominu-li to, že pan lékárník Cikrt se v TV dušoval, že udělali modulaci naprosto bezchybně a pro 150 000 nechráněných pacientů, což evidentně jejich modulaci nesplnilo, ptám se pro koho tedy tento poplatek byl zaveden ? KDO nese vinu za nesprávné nastavení , slovníkem pana Cikrta modulaci a chybné zavedení ?
    Často slyším a čtu pravicové názory, že když má člověk na pivo nebo na krabičku cigaret, má i na poplatek. Shodou okolností jsem ale právě z úst pana doktora Julínka v TV vyslechla, že chodí do hospod a povídá si tam o zdravotnictví a pan lékárník Cikrt to samé tuším v pořadu pana Šípa říkal, že mívají s ostatními mluvčími besedy v restauracích ? Kdo tedy navštěvuje pohostinství nejsme my, obyčejní lidé soukromých sektorů s nízkým platem kolem deseti tisíc , ale státní zaměstnanci, kteří měli naposledy přidáno tento měsíc. Já, jako zaměstnanec soukromého sektoru neznám zvýšení platů a ani co to je plat třináctý. Proto možná dochází k nepochopení politiků s názory lidí , protože dochází k vzájemnému nepochopení žití obyčejných lidí a politiků. Každý, kdo pozorně četl předchozí shora uvedený článek zjistil, že v reformách se vyskytovaly i jiné řekněme nedokonalosti zavedení regulačních poplatků. záleží na každém, jestli má, nebo nemá zájem, přečíst si článek a zamyslet se….

    Napadá mne, když si člověk přečte článek typu – Ministerstvo práce a sociálních (MPSV) věcí špatně hospodařilo s penězi určenými na realizaci projektů pro podporu zaměstnanosti, spolufinancovaných z Evropského sociálního fondu. Nejvyššího kontrolní úřad (NKÚ) odhalil nesrovnalosti v hospodaření resortu v celkové výši 646 miliónů korun. NKÚ to ve středu uvedl v kontrolní zprávě, napadá mne, jestli je správné šetřit právě na lidech zavedením zákonů jako třebas první tři dny nemocného O,- Kč , jakoby snad ani nežil, nebo zrušením pohřebného,či snížením ochranné lhůty v době nemoci ze 6ti týdnů na 7 dnů, když na straně druhé se plýtvá v řádech milionů ?!….

    je věcí názoru každého člověka, ale mně připadá naprosto nesmylsné dávat drahé peníze na špatně namodulované příručky, které se stejně musí měnit se změnami na kterých koalice pracuje, za drahé automaty , pominu-li, že prioritou by nemělo být pobíhání s drobnýma po automatech, ale léčba nemocného , také mi připadá jako by jsme neplatili každý měsíc drahé zdravotní pojištění. Člověk, který pracuje v soukromé sféře opravdu nemá čas po pracovní době pobíhat po lékařích a mnohdy přechází i běžné angíny, aby měl alespoň nějaký ten plat z kterého by vyžil měsíc. a to už ani nemluvím o skutečnosti, že když vám někdo způsobí újmu na zdraví a ujede, uteče tak VY – oběť případného ataku neznající mnohdy útočníka jste nucena veškeré náklady platit což mi připadá naprosto nesmyslné a nespravedlivé ke všem slušným lidem v této společnosti.

    toto je můj subjektivní názor, který nikomu nevnucuji…..pro ty, co mi dají za pravdu nechávám odkaz , kde si mohou přečíst můj článek předchozí….http://hledejsmysl.txt.cz/clanky/54207/komentulozen/

  19. Tak vážení a milí přátelé, až drasticky mě šokuje váš přístup k pořadu paní jílkové. Vládne tu demokracie a proto máte právo vyjádřit svůj názor. Bude mi 21 let, jsem student filosofie a hned s několika prvními články, které jsem si přečetl nemůžu souhlasit. Především bych rád podotknul, že pí Jílková nesnáší srovnání Kotle a Máte slovo. Poprvé se tu objevilo něco, co hájí práva nás lidí a dá skutečně šanci všem promluvit. Navíc v mnoha dílech tohoto pořadu vůbec nevystupují politici. Srovnání s bulvárem je naprosto neoprávněné a to především v bodě, že bulvár si domýšlí a zveličuje, zatímco paní Jílková klade fakta. Vždy pozve zodpovědné odborné orgány a vybere některé zástupce veřejnosti(nás samotných), kteří se k dané problematice chtějí vyjádřit. Ještě před pořadem se sejde s každým účinkujícím a prodiskutuje s ním určenou problematiku, aby získala náhled na věc z jeho pohledu. Někdo z vás také tvrdil, že o probírané problematice nic neví, což je pochopitelně hloupost, protože sbírá podklady velice pečlivě. Někdo také kritizoval její bezpáteřnost a že ná špatné názory. Víte ono je docela důležité si uvědomit, že jako moderátorka musí být spíše nestranná a nikdy jsem si nevšiml, a že jsem pravidelným divákem, že by se kdy sama za sebe nějak výrazněji projevila. Klade pouze otázky nás diváků a to na příslušné strany účinkujících(hlavně ministrů, společností, pracovníků ve státní správě, ale i třeba lidí, kterých se věc bezprostředně dotýká). Někdo z vás může říct, že mi ještě teče mlíko po bradě a o žýivotě nic nevím. Rád bych však podotknul, že mám střední zdravotnickou školu a tak vím, jaké to je utírat cizím lidem denně zadky a starat se o jejich zdraví a životy. Vím jaké to je denně vstávat kvůli práci ve 4:00 ráno. Nepocházím z nijak movité rodiny-naopak pobírám sociální stipendium a bydlím v ani ne čtyřtisícovém maloměstě uprostřed lesů, tak mám i osobní zkušenosti s romy a buď na vlastní kůži okouším, nebo stále slýchám o všelijakých problémech. Pokud máte někdo k tématům názor, skuste jej v televizi prezentovat. Paní Jílková vás jistě (pokud budete mít dostatečné důvody a podklady k vyjádření se k nějakému z připravovaných témat názor) jistě ráda do pořadu vezme. Sám za sebe musím říci, že paní Jílková dělá dobrpu věc a moc jí za to fandím. Navíc se díky tomuto pořadu neustále dozvídám nové a nové věci ať z oblasti práva, zdravotnictví, politiky nebo třeba sexuologie či psychologie.

  20. Paní Jílková se absolutně nehodí k moderování jakéhokoli pořadu. Její netaktnost a arogance je neskutečná, očividně se nechává unášet svojí „jedinečností“ a její projev je nepříjemný. To vše diváka odpuzuje, i když některá témata jsou zajímavá. Jakmile se objeví na obrazovce, přepínám na jiný program, protože si nechci zkazit náladu a celý večer. Prosím vedení ČT 1, udělejte s tím něco, nejlépe jí nepouštějte před kameru, nedělá vám dobrou reklamu.

  21. Dobry den pi. Jilkova,
    ve ctvrtek jsem koukal na vas porad MATE SLOVO a urcite by vas nuj osobni pripad velice zajimal. V minulosti televize NOVA uvedla v poradu na vlastni oci pripad Nicolase Olejnicka ktery byl zalozen na nepravdivich tvrzenich me byvale zeny.Jednalo se o kauzu unesene dite,
    kontaktovat me muzete pomoci mailu nebo i telefonicky na cisle773175904.
    S pozdravem,
    Jerry Olejnicek

  22. Paní Jílková včera opět perlila. Její politická orientace je známá a proto mne ani nepřekvapilo, že si pozvala většinu hostů dle svého gusta. Důchodkyni, která svůj text měla naučený a zřejmě sponzorovaný známou farmaceutickou firmou , a dva ukřičené soukromé lékárníky, kteří stále skákali p. Ráthovi do řeči až byli trapní, požadující po státu odškodnění za ušlé zisky. Nepochopím, kde se v nich bere ta drzost něco takového jenom vyslovit. To by potom mohl chtít odškodnění po státu každý soukromý podnikatel, který zkrachuje.
    Paní Jílková opět napomínala p. Rátha, který se zmínil jedním slovem o bývalém ministrovi Julínkovi, jejím známém rčením „ten tu není, nebudem se o něm bavit“,aby vzápětí vypustila z úst jméno p. Škromacha, který také nebyl přítomen.
    Celý tento pořad byl opět hrůza a děs a vzhledem k tomu ,že to platí televizní poplatníci, by se měl zrušit a p. Jílková by měla dělat něco užitečnějšího. Pokud něco umí.

  23. K pořadu dne 13. 2. 2009.Plně souhlasím s předchozím příspěvkem p. Rozsívala. P. Jílková je podle mého názoru,naprosto neobjektivní, politicky jednostranně orientovaná a v pořadu nemají slovo občané, ale především ona. Vůči každému kdo prezentuje odlišný názor od jejího, používá svůj „ještěrčí“ jazyk, je nervní, neovládá se a takového diskutéra dále téměř nepouští ke slovu. Zřejmě si dostatečně neuvědomuje, že pořad je na veřejnoprávní televizi. Výběr hostů je podřízen jejím prioritám a v žádném případě není vyvážený. Oba lékárníci, naprosto neukáznění, téměř trvale souběžně mluvící a víceméně prezentovali bláboly.P. magistru, kdybych viděl za pultem v lékárně, tak se automaticky otáčím. Třetí mgr.tam vůbec neměl co dělat, ale aspoň vím,že si hledá práci jinde.Lékař z Kolína, ani ryba, ani rak, ale je alespoň sebekritický.Proč moderátorka přešla to, že automobilka v Kolíně,porušuje zákon o poplatcích také, ale vadí to pouze u krajů.K důchodkyni bez poznámek, neví co činí. Máma od čtyř dětí má moje sympatie. Ředitel se nedostal skoro ke slovu a D. Rath, z počátku nezvykle ukázněný, po poznání, že to moderátorka nezvládá, ukázal,že problematiku ovládá a je ostřílený diskutér.No a na závěr p.Jílková opět ustrojena spíše na ples než na debatu. Podívejte se na pořad znovu a zjistíte, že mám pravdu.Poplatky v souladu s Ústavou ZRUŠIT a zavést snad příplatek na stravu v nemocnicích.
    A přece se točí!

  24. Krátce k pořadu Máte slovo dne 12.2.
    Paní Jílková dokázala, že jako silně angažovaná pro jednu stranu, nemá
    ve veřejnoprávní televizi v diskusním pořadu místo. Zastoupení hostů
    bylo zcela účelové a jednostranné. Kdo vlastně měl slovo? Ti, kteří si
    jak prokázali ve volbách poplatky nepřáli, nebo ti, kterým přináší zvý-
    šení zisků- tedy lékárníci? Pro paní moderátorku je zřejmě tento fakt
    zcela zanedbatelný nebo dokonce smyšlený. Jediná zástupkyně občanů-ma-
    minka 4 dětí čelila útokům soukromých lékárníků. Tak si představuje paní
    Jílková vyvážený pořad? Možná Kotel, to snad. Pokud se neovládá natolik
    aby mohla objektivně řídit diskusi, aspoň podle dělky uděleného slova, mohla by se raději uplatnit jako mluvčí lékárníků, nebo rovnou ODS.
    Zatímco svým spolusympatizantům uděluje slovo mnohem více, názorové od-
    půrce nenechá doříci jednu myšlenku, či argument. Její výzva k příštímu
    pořadu „máte slovo vážení diváci“ je velmi nepravdivá.

  25. Poslední představení soudružky Jílkové bylo jako vždy opět trapné její hosté e vyznačovali hysterií až zarážející.Sama Jílková byla připravena více než špatně a její vystoupení bylo trapným trapasem.Hysterická lékarnice a její demagogický spoluskákal do řeči byl ubohým obrázkem ochránců rádobyzákona.Statečný hlupák v podobě mladého lékárníka,kterému nešlo o nic jiného než o dodržování zákona a z tohoto důvodu odešel ze zaměstnání do socialní nejistoty byl jenom trapným reproduktorem čehosi podivného a zdatná důchodkyně,která nevědělA O ČEM SE VLASTNĚ MLUVÍ TAM JMÉNEM VĚTŠINY STÁLA ZA ods A ZA jULÍNKEM.Sama paní Jílková dávala ohromný prostor chudým lékárníkům před bohatým Rátem,ale to už není ani k smíchu.Soudružka Jílková a titul soudružka ji patří,protože má stejné manýry jako před čsem podobní novináři v dobách jedné strany by se měla omluvit a z obrazovky odejít.

  26. Už dlouho přemýšlím, kdo stojí za uvedením paní Jílkové na veřejnoprávní televizi ČT 1. Její „moderování pořadu“ je katastrofální.Měla by se jít učit k panu Moravcovi, jak se má moderovat.Její vystupování v pořadu Máte slovo je urážkou všech normálně myslících lidí. Je nadutá, nikoho nenechá domluvit v momentě, že se jí samé nelíbí to, co diskutující říká. Výběr účastníků pořadu musí dát paní Jílkové hodně práce, aby si pozvala jen ty, kteří budou hodní a nechají paní Jílkovou ukazovat, co ona „umí“. Vždyť jen ona všemu rozumí, všude byla, všechno zná a hlavně zná lidi od televize ČT 1,kteří ji tento pořad zařídili a na obrazovku ji pustili.Paní Jílková připomíná rozčepýřeného kohouta nebo slepici, zvlášť když se postaví proti diskutujícímu, kterému by ráda uštědřila svým zobáčkem kousnutí, aby si pamatoval, že jí není radno oponovat. Už je na čase, aby se někdo celým jejím pořadem zabýval a občas si přečetl komentáře k jejímu programu. Pak by si musela paní Jílková najít uplatnění někde jinde.

  27. Opravdu p. Jílková není objektivní, zástupci lékáren si skákali do řečí a ona je klidně nechala překřikovat se a nezasáhla, paní se 4 dětmi nenechala pořádně domluvit, pro takovou rodinu jsou poplatky neúnosné, zrovna tak pro důchodce, když musí třeba i denně k lékaři, žádných pouhých 30,- Kč, ale zaplatí tisíc ani nemrkne a z toho se téměr do limitu nic nepočítá, nejlepší je poplatky zrušit úplně, taky se nikdo nezabývá tím, že stát nemá na nic peníze, ale proč? protože si nechal miliardy rozkrást, soudy nikoho neodsoudí, protože nejsou důkazy, že by to někdo chtěl úmyslně provést, tak to musí zaplatit lidé. Prostě hnus.

  28. Chtěla bych svoji připomínku k poslednímu pořadu, který moderovala pí. Jílková svým známým způsobem, poslat vedení České televize jako veřejnoprávnímu médiu. Mám za to, že v ČT jako veřejnoprávní televizi by měly být pořady vyvážené jak kulturně tak politicky a moderátoří těchto pořadů by měli být zvlášť pečlivě vybíráni, jakákoli svévole se odrazí v reakcích znechucených posluchačů a diváků. Zejména i proto, že platí nemalé měsíční poplatky a pak je jim předkládáno něco tak nepřiměřeného jak je tomu v případě pořadu Máte slovo. Nevím jestli diskutéry vybírá pí. Jílková sama nebo za tím vším stojí někdo jiný. Vzhledem k nevyváženosti a jednoznačné stranické preferenci ODS jsem se na několik těchto pořadů nedívala. Sledovala jsem až poslední pořad věnovaný poplatkům ve zdravotnictví s nadějí, že došlo ke zlepšení. Má naděje se nenaplnila, bohužel. Znechucená a rozčílená z toho debatního zmatku, z nezvládnutých emocí diskutujících lékárníků a důchodkyně údajně zastupující seniory, která své rozhořčení nad poplatky a nenávist k přítomnému Dr. Rathovi deklarovala bez servítků, jsem se odhodlala ke zveřejnění svého názoru. Něco tak stupidního a neuvěřitelně tendenčního jsem už dost dlouho ve veřejnoprávní televizi neviděla. Paní Jílková by měla být zaměstnána ODS v zájmu sympatizujících lékárníků a nezatěžovat svou mzdou rozpočet veřejnoprávní televize, na jejíž provoz příspíváme nemalými poplatky. Pane řediteli, už toho snad bylo dost.

  29. K pořadu z 12.2.
    Moderátorka si zřejmě neuvědomuje, že v pořadu nevystupovala jako
    mluvčí soukromých lékárníků ani mluvčí ODS, ale jako moderátorka
    diskusního pořadu ve veřejnoprávní televizi. Jak byl pořad vyvážený?
    Jeden diskutující-Dr.Rath vystupoval jako jedna strana diskutují-
    cích, proti němu celá smečka zuřivých oponentů a jediná zástupky-
    ně těch, kterých se to vlastně týká a těch statisíců, kteří se vy-
    slovili ve volbách-maminka 4 dětí- sotva dostala slovo a byla málem
    nařčena z nepravdy. Názory většiny občanů, kteří se k poplatkům a
    zvláště nejčastěji k poplatkům v lékárnách vyslovují, tyto názory
    nejsou zřejmě pro p. Jílkovou natolik důležité, aby je vůbec vzala
    do úvahy při řízení diskuse.Na ČT 1 naprosto neomluvitelné.

  30. Čtvrteční pořad o poplatcích, bylo něco co se jen tak nevidí. Přesně podle pořekadla“ potrefená husa nejvíc kejhá“ zastoupená p.lékárnicí a jejími kolegi. Rád bych věděl, kdo vybírá do pořadu diskutující. Neschopnost pozvat vyvážený počet diskutujících napovídá o záměru p.Jílkové zavděčit se modrým ptákům. Štěkající lékárnice připadala jako hladovějící hyena. Jistě by většina občanů pochopila, některé poplatky,které by byly použity pro těžce nemocné a prevenci zjištění nádorových onemocnění, ale ne nemorální platby lékárníkům k jejich větším ziskům. Lékárny rostou jako houby po dešti, jen v mém okolí byly 2 lékárny a nyní jich je 6. Není známo, že by nějaká zkrachovala. Tento ubohý pořad vedený p. Jílkovou by měl skončit. Měla by se jít učit k p. Moravcovi. Děkuji p.MuDr.Rathovi, za jeho slušné vystoupení. Tento pořad se nehodí do veřejnoprávní televize.

  31. K pořadu p.Jílkové ze dne 12.2.2009

    Přečetl jsem si všechny příspěvky na téma poplatků, nebudu psát vše, co si o tom myslím, protože to již napsali přede mnou např. alpada, Petr Křížková, Eva a jiní, krom dvou, co jsou podplacení p.Jílkovou, nebo Julínkem a to Petr.k a omnia, což jsou tvrdé jádro ods, včetně důchodkyně v pořadu. Jediný oponent byl p.Ráth a paní matka 4 dětí, kterým p.Jílková nedala dostatek prostou. Proč je vždy usekla a nedala domluvit myšlenku? A to má být podle ní vyvážená diskuse, ale jenom do té míry, co se hodí jí a ODS. To nějak vždy zapomene říct, a mnoho důležitých věcí ji utíká a to je mladá a „vzdělaná redaktorka“. P.Jílková neustále se ohání dodržováním zákona o poplatcích, že to musí platit pacient a ne krajský úřad, ovšem že poplatky za pacienty automobilové firmy platí firma, tak to je v pořádku, to ji nějak „naschvál“ uteklo. Jestli to platí krajský úřad, nebo firma je to stejný přestupek. Jak budou zdravotní pojišťovny pokuty vymáhat po firmě, když to je to samé jako platby krajského úřadu?

    Před volbami do poslanecké sněmovny mi poslanec Julínek psal 3x, že poplatky se zavádět nebudou, že je mám volit a jak se stal ministrem, tak prvé co se zajímal, bylo zavedení poplatků. Když jsem mu psal mejla, aby mi sdělil, kdy vlastně mi lhal, jako poslanec, nebo jako ministr, tak Bac.Schneider sdělil, že na vulgární dopis se neodpovídá, prosil jsem jej, aby mi napsal tu vulgaritu, kterou jsem urazil p.ministra a já se mu veřejně omluvím, no a dodnes mi nenapsal nic. Když jsem napsal po nějaké době mejla, tak jsem napsal Pán ministr a nějak jsem zapoměl napsat jméno, nebylo mi odpovězeno, že jsem nenapsal, kterému ministrovi na zdravotnictví to patří, jako by jich tam bylo 5. Žádal jsem o nápravu jeho mluvčího, je to již 1,5 roku a dodnes neodpověděl, celé ministerstvo zajímají jenom poplatky, ale pacient je až někde na konci řady. Psal jsem i stížnost na konkrétné zdravotnické zařízení a dodnes se nic neděje. Všichni tam táhnou za jeden provaz = poplatky a peníze do kapes lékařů a lékarníků.

    Všichni ODSáci mluví o chaosu v poplatcích, ale to si udělali sami a ať to nesvaluji na opozici. JEDINÉ ŘEŠENÍ ZRUŠIT POPLATKY. Jako důchodce plně souhlasím s poplatkem za jídlo 50,-Kč, protože jíst musím i doma, to by byl solidární poplatek.

    ČT by měla vrátit část poplatku za tv za neschopnost p.Jílkové a najít ji vhodnou práci, kde nebude vidět, třeba uklízečku, tam nebude potřebovat ani dlouhé večerní šaty a tv by dost ušetřila, kdyby tento pořad zrušila.

  32. Ještě dodatek, zapoměl jsem napsat, že jsem celý život nebyl v žádné politické straně, krom ROH, a ODS jsem nikdy nevolil a ani nebudu.

  33. Přírodní úkaz zvaný paní Jílková je typickým příkladem moderní české vaginální pracholovky. Pravda, objektivita … kdepak … emoce, sledovanost, prachy. Nevidím důvod, proč by takovéto svinstvo mělo být provozováno veřejnoprávní televizí. Vhodnější by byl nějaký komerční pornokanál, ne?

  34. Jelikož nesleduji pozdní pořad“Máte slovo“,ale chtěla bych jen podat důkazy v případě,když se bude opět jednat o příplatky ve zdravotnictví. Jelikož má být poradcem nové paní ministryni bývalý ministr Julínek,ráda bych informovala paní ministryni,proč je menší návštěvnost u lékařů. Není to tím, že by jsme nepotřebovali pomoc,ale je to tím, že během měsíce vám v kapse nezůstane mnoho openěz a tím pádem si nemůžete dovolit navštívit lékaře. Zde se nejedná ani o těch 30,-Kč u lákaře,ale ty další poplatky.Uvedu příklad.Mám problém s kolenem,jdu k obvodnímu lékaři a tam zaplatím 30,-Kč,ten mě odešle k ortopedovi a tam opět 30,-Kč,ten mně napíše recept jeden,ale se dvěma léčivy na to jedno koleno,mast a prášky proti zánětu.V lékarně za tento jeden recept zaplatím 60,-Kč (a to je lumpárna) k tomu doplatek za mast je 47,60Kč a prášky 35,-Kč.Dohromady to dělá 202,-Kč a nedej Bůh,abych onemocněla ještě s něčím jiným,což zn.,že k lékaři nemůžu jít,když nebudu mít v peněžence 200,-Kč. Jak můžou lékárnici ještě protestovat, když jen za vydání léků pobírají navíc kromě doplatků,ještě nějakých 60,-Kč a tam je ten zakopaný pes a kdyby alespoň veškeré tyto poplatky šly do společné kasy ve zdravotnictví.Pan Julínek chtěl udělat radot,že mají možnost navíc přijít takto k penězům a to mám za nemravní.Stát by měl mít dostatek peněz pro lékaře,neboť nám navracejí zdraví a ne takovým pokoutným způsobem vylepšovat rodinný rozpočet. Ještě jeden příklad uvedu.Mast Flucinar nedostanete v lékarně koupit,musíte jít k lékaři a opět obvodní lékař,pak kožní lékař,kdy bez doporučení se k němu nedostanete a to je hned 60,-Kč a v lékarně zaplatíte dalších 30,-Kč a ještě doplatek 5,-Kč,dohromady to dělá 95,-Kč a samotná mast stojí 48,-Kč a co na to všichni říkáte.Prostě binec a vše proti pracujicímu lidu a důchodcům, kteří berou důchod za ponížení lidské důstojnosti.Budu ráda,když tyto argumenty paní Jílková někdy použije ve svém pořadu,jak dosti vážný argument. Zdraví důchodkyně.

  35. Paní Jílková se opět předvedla při výběru jednoho hosta v pořadu „Máte slovo“. Nevím, jestli to má nařízené od vedení ČT, nebo si ho vybrala sama. Na mě působil John Bok jako hulvát nejhrubšího zrna, který skákal každému do řeči a paní Jílková se bála ho okřiknout tak, jako to dělá ráda u některých hostů, kteří se neslučují s její politickou orientací.John Bok by se měl naučit slušnému chování a jít dělat něco užitečnějšího, pokud něco vůbec umí. Ten jeho spolek “ Šalamoun“ asi dovede obhajovat jen sexuální devianty a pod., vůbec je nezajímají práva chlapce, kterého zavraždil sexuální sadista , nebo postiženou dívku, kterou málem přivedl k sebevraždě „člověk“, který za svůj čin dostal jen pokutu. Proto souhlasím , že takoví „lidé“ , kteří ubližují malým dětem by měli být odděleni od slušné společnosti , protože nevěřím v jejich nápravu.

  36. Kotelnice Jílková nezklamala a jednala stejně jako v kotli – skáče lidem do řeči,nenechá je domluvit – měla by si vyzkoušet žít mezi kikány aspoň na 1 rok.

  37. Včera 26.3.2009 jsem sledoval pořad “ Máte slovo“ o digitalizaci tele-
    vizního vysílání. Připadal jsem si velmi prapodivně. Celý pořad se mo-
    tal pouze kolem příjmu televizního signálu v Praze. My, kteří bydlíme dále od Prahy podle všeho nemáme na nic nárok, jedině snad povnnost pla-
    tit poplatky. Je to pouze můj subjektivní názor, nebo mají tento pocit
    i další občané žijící dále od středobodu světa( Prahy-ČR)? rád bych znal odpověď.

  38. Měl bych jen dotaz proč se všude v ČT zve Kalousek za TOP 09. Proč se například nezvou zástupci menších stran, například věci veřejné. TOP 09 ještě není řádně ustavena a jako poslance má pouze přeběhlíky z KDU, ODS a SZ. Jak někdo může vystupovat za stranu, za kterou nebyl ani zvolen. Podle mne jde o záměrnost a necěřím, že jde jen o tzv. průzkumy. Průzkumy nemohou být rozhodujícím činitelem.

  39. Pane Jílková jste zaujatá moderátorka Vy nefandíte obyčejným lidem a levicovým politikům fandíte zbohatlíkům a pravičákům lidem Vám moc blízkým a za to mám platit poplatky za ty Vaše žvásty.

  40. Vážená paní Jílková chtěl bych se zeptat jestli chystáte v pořadu máte slovo téma k Lisabonské smlouvě rád bych se tohoto pořadu zúčastnil.Děkuji

  41. Činnost dopravní i městské policie na úseku dopravy je naprosto vlažná. V ulici, kde je dovolen vjezd jen do 2 tun, kamiony a těžké cisterny i s vleky a jezdí se tam často rychleji než 60 km/hod,přesto dopravní značka povoluje rychlost jen do 30 km/hod. poto, že je to ulice úzká. Pokud se objeví někdy v ulici policie je to vyjímečné a vždy v době minimálního provozu.

  42. Činnost dopravní i městské policie na úseku dopravy je naprosto vlažná. V ulici, kde je dovolen vjezd jen do 2 tun, jezdí kamiony a těžké cisterny i s vleky a jezdí se tam často rychleji než 60 km/hod,přesto že dopravní značka povoluje rychlost jen do 30 km/hod. protože je to ulice úzká. Pokud se objeví někdy v této ulici policie je to vyjímečné a vždy v době minimálního provozu.

  43. Činnost dopravní i městské policie na úseku dopravy je naprosto vlažná. V ulici, kde je dovolen vjezd jen do 2 tun, jezdí kamiony a těžké cisterny i s vleky a jezdí se tam často rychleji než 60 km/hod.přestože dopravní značka povoluje rychlost jen do 30 km/hod. protože je to ulice úzká. Pokud se objeví někdy v této ulici policie je to vyjímečné a vždy v době minimálního provozu.

  44. Dobrý den pani Jílková obyvatele male vesnice ředhošt jsou v ohrožení romové tu bezduvodne napadá lidi od deti po duchodce vyhrožuji smrti policie to samozrejme prošetřuje ale bojíme se že to bude odloženo minulí tyden nás napadli asi40romu 6 mistnich obcanu a strasne nas zmlátili zazivam,e tu rasizmus naruby potrebuje me to aspon trochu zmedializovat at uz se konecne zacne neco dít

  45. Dobrý den,ráda bych se vyjádřila ke snižování platů ve statní sféře.Jsem vyučená kuchařka s 6 letou praxí.Mů plat je 10600 hrubého.Pokud mi seberou deset procent tak mi nezbyde ani na nájem.A takových nás je mnoho.Platy kuchařek ve školách, dětských domovech, školkách a podobných zařízení jsou uboze nízké.Dokonce kuchařka s praxí 28 let ma plat 13 400 hrubého.Jak pak by s tím asi vyšli ti nahoře.Děkuji za možnost vyjádřit svůj názor.Šetřit by měli začít u sebe .

Komentáře nejsou povoleny.