Nebezpečné hračky: Vyjádření České obchodní inspekce k plyšové hračce

Nebezpečné hračky

Před nějakou dobou jsem zde v článku Nebezpečné hračky: Lhostejnost nebo neschopnost výrobců a dovozců hraček? psal o jedné nebezpečné hračce, na kterou jsme v naší rodině narazili. Upřímně, vždy mě zajímalo a dosud zajímá, jak na jednotlivé případy zareagují relevantní úřady a organizace. Zaslal jsem proto přes e-podatelnu podnět k posouzení tohoto případu i České obchodní inspekci.

Tento týden mi Česká obchodní inspekce zaslala své vyjádření k tomuto případu. Znění jejich reakce zde přetiskuji:

Vážený pane,

dovolujeme si Vám oznámit, že na základě Vašeho podnětu ze dne 7.1.2008, byla provedena kontrola v prodejně HYPERNOVA , Suvorovova 154, 741 01 Nový Jičín, společnosti AHOLD Czech Republic , a.s. .

Výrobky – „ Plyšová hračka – prasátko, medvídek “ , které dle Vašich přiložených fotografií vykazují známky nebezpečného výrobku ( vyčnívající dráty ) , nebyly v době provedení kontroly v prodeji zjištěny. V prodeji byl zjištěn 1 druh výrobku – plyšová hračka Prasátko Disney® a 2 druhy plyšových hraček Winnie the Pooh Disney® a Plyšový medvídek s mašlí Tender Toys ® , u kterých kontrolou značení nebyly zjištěny nedostatky a ani pohmatem nebyly ve výplni či výstuži hraček zjištěny dráty ani jiné kovové díly. Takto kontrolovány byly i jiné druhy hraček v prodeji, nedostatky zjištěny nebyly.
Děkujeme za Váš podnět a sdělujeme, že Vámi uvedeným výrobkům bude věnována pozornost i při dalších kontrolách.

S pozdravem

Ing. Danuše Kotalová

ředitelka inspektorátu

Moravskoslezského a Olomouckého

se sídlem v Ostravě

A závěr věcí je? Máte i Vy nějaký případ, který není prkotinou a vzhledem ke své důležitosti si zaslouží posouzení nějakým odpovědným úřadem? Udělejte si tu práci a postupte věc dál. Nebo si myslíte, že je to zbytečné? Rád uslyším Váš názor.

Poznámka: Celé znění sdělení České obchodní inspekce (.PDF, 54,7 kB)

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

Komentáře nejsou povoleny.