Spamuje Expert SoftWorks záměrně nebo omylem?

Spam

S blížícím se Dnem proti spamu jsem více citlivější na nevyžádanou poštu od českých spammerů. Jejich maily (byť nevyžádané) mají hned několik výhod – podstatně jednodušeji se dohledávají jejich odesilatelé, dá se na ně rychle a levně telefonicky nakontaktovat a případně celou situaci i (smírně) vyřešit + přimět/přinutit tyto české firmy k odpovědnějšímu přístupu při oslovování potenciálních zákazníků.

Před nějakými čtrnácti dny (17. října 2007) jsem se rozhodl vyzkoušet, jak funguje či nefunguje vyřazení z e-mailové databáze firmy Expert SoftWorks, která mě jednou za čas obšťastňuje jedinečnými novinkami (sic!) a novými a exkluzivními (sic!) produkty. Sice jsem tehdy ještě moc nechápal, proč mi od této firmy chodí nabídky zboží, ale to je zase jiný příběh.

Reagoval jsem na tento mail:

Expert Softworks

Požádal jsem o vyřazení ze zasílání informačních e-mailů. Při té příležitosti jsem jim ještě napsal přes webový formulář na jejich webu (ale o tom třeba někdy jindy). K mému překvapení mi po 14 dnech (1. listopadu 2007) přišel další informační mail:

Expert Softworks

Trochu jsem tomu nechápal. Jak tedy funguje jejich vyřazení z databáze? Jsem výjimkou nebo Expert SoftWorks kašle na jakékoliv vyřazování z databáze. To byly jedny z důvodů, proč jsem na Expert SoftWorks zavolal a nechal si vyžádat vyjádření.

Vážený pane Čaníku,

reaguji na náš telefonický rozhovor ze dne 2.11.2007.

Protože jste našim zákazníkem (máte od nás zakoupen produkt Seznam DVD registrovaný na adresu [neco@neco.neco]), zaslali jsme Vám, stejně jako dalším našim zákazníkům, nabídku slevy na nově vydaný produkt. Protože jsou naše informační e-maily korektně psány, tento e-mail obsahoval i odhlášení ze zasílání informací na danou adresu.

Bohužel naší vinou došlo při odesílání dalších reklamních sdělení k chybě, při které tato sdělení obdrželi i někteří již vyřazení uživatelé.

Za toto nedopatření se Vám velice omlouváme. Již jsme podnikli speciální opatření, aby k tomuto selhání již nemohlo dojít a na e-mailovou adresu [neco@neco.neco] již žádný e-mail nepřijde.

Takto samozřejmě reagujeme na případné stížnosti všech našich klientů.

Děkujeme Vám za pochopení a přejeme příjemný den.

S pozdravem, David Kořínek, Expert SoftWorks

Jak si to mám tedy celé vyložit? Co si o tom myslíte vy? Máte někdo podobnou zkušenost? Byl/Je to ze strany Expert SoftWorks záměr nebo šlo opravdu jen o nedorozumění a omyl? V diskuzi rád uvidím nejen vaše názory, ale stejně tak i názory a reakce pana Kořínka z Expert SoftWorks.

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

191 komentářů: „Spamuje Expert SoftWorks záměrně nebo omylem?“

  1. Tak je nás už hodně, plně souhlasím, při zkoušce zavolat na telefonní číslo, které je uvedeno ve výpisu firmy se ozve „Číslo neexistuje“ tak tedy nevím, čert vem 149 Kč, protože jsem zaplatil taktéž v listopadu. Odpověď žádná, dárek žádný, program nefunkční „paskvil“.

  2. Takže zdravím vás všechny podvedené, jem tu mezi vámi další do party.Zaplatil jsem 8.10. a od té doby mě tahají za nos a posílají nesmyslné maily s dátečky, atd atd, a stále se nic neděje. Dokonce ani nereagují na pdstoupení od smlouvy…Nechtělo by s tím něco udělat? Jaké máte názory?

  3. Pane Čunek Oslovil jste v této věci občanské sdružení Spotřebitel.cz ? Je něco k tomuto tématu nového??
    Pane Báša vám se zobrazují obaly, mne to nedoplní nic ani u známých filmů jako je napr. Shrek

  4. frekvence07: Ano, oslovil jsem je v této věci. Bylo mi slíbeno, že se na to podívají. Zkusím to trochu popohnat.

    P.S. Je to drobnost, ale přesto – mé příjmení je Čaník. Ale tady si klidně můžeme tykat. ;o)

  5. Ahojky všichni tak jsem další do party který se nechal oklamat taky se těším na ten super program a stále nic jsem pro se dát dohromady a dát je nebo ho k trestnímu stíhání DAREBÁCI.V čera mi opět přišel meil že to dávají na poštu asi po páté od 14.listopadu
    ahoj

  6. frekvence07: mě se taky nic nevyplní automaticky a obaly se mi také nenačtou:-(

  7. Takže vám musím sdělit, že se opradu podařilo odstoupení od smlouvy a peníze mám již zpět na účtu. Vy ostatní pokud také neodstoupíte, budete muset čekat asi do příštích vánoc.
    Dneska jsem ještě schválně koukal a stahl verzi 1.05, která je stále nefunkční. Proto jsem tvrdil, že žádnou funkční verzi nemají a jen tak mít nebudou.

    Jinak tato diskuze se rozhořela v jiném duchu a tak sděluji, že se mi zároveň podařilo odbourat i spamy od této společnosti.

  8. Tak se taky stavím do fronty těch podvedených..Nevíte kolikátý už jsem..Soudržnost potěší..Jak na Ně???

  9. Dneska přišel zase nový mail od „Expertů“ -dobíjení SMS. Takže nebojte se kamárádi, bude nás tady vííííc.
    Má to chlapec dobře vymyšlený, sází na naší najivitu…Zdar všem

  10. Zdravím, lehce jsem „pourgoval“ ;o) záležitost na Spotřebitel.cz. Měli by se tu, co nejdříve podívat a pomoci s řešením situace.

  11. Tak mi dneska prisla novinka 1.07,tvari se to,ze to neco hleda,ale rek bych,ze jen to,co tam nameldovali podvedeny lidi.Navic sem asi fakt slabomyslnej,ale uvitam radu kde je vokno pro reg.cislo.Mam uz voci jak Rozarka,ale neustale sem ho neobjevil.Jdu hledat cracknutej seznamDVD.Mam ho koupenej,ale po preinstalaci systemu sem ztratil udaje a obnoveni hesla u Expertu jaksi nemaka,jako ostatne vsechno,zdravim vsechny

  12. Tak se hlasim do fronty. Ale spis bych volil dat jim pres rypak . Jsem nastesti Kralupak a moc daleko to k nim nemam , tak se na ten slavny ExpertSoft podivam. Jen je to skoda, protoze seznamDVD byl super program a od spravce jsem ocekaval vic

  13. Zdravím Vás všechny.
    Já budu zítra to je 25.ledna 2008 dávat podnět k zahájení trestního stíhání pana Davida Kořínka za podvody. Mám předplacenou službu SMS posílač, jenže ona takřka pořád nefunguje a tak musím SMS posílat z mobilu a tím platit podruhé. Pokud máte stejné zkušenosti přidejte se ke mně a už to nebude pouze přestupek ale trestný čin. V kreditu mám okolo 2800 Kč a nač? Telefon mi pan Kořínek nebere a komunikovat nějak nechce. Nehledě na to že pan Kořínek má již sou živnost zaniklou a to k datu 18.7.2005 Dnes podniká asi načerno.

  14. Tak uz 1.08 , a jak to tak odhaduju tak to ten blbecek vzdy jen prejmenuje a jede se dal,majly se mi neustale vracej jako nedorucitelny,tak asi to stopado ozelim,ale chytnu si ho a nakopu ho do pr…..,pripadne i z druhy strany

  15. Zdravím Vás všechny.Já jsem taky naletěl,potřeboval by nakopat do pr….,a dostat přes hubu.Peníze vyikasoval,ale skutek utek.Je to podvodník nic víc.Připojuji se,a souhlasím v podání trestního oznámení na p.Kořínka.Jenom přejmenuje verzi,program je nefunkční a tím pádem k ničemu.Vím o lepších,a zadarmo.

  16. Dostal jsem email od ExperSoftWorks,dne 8.1.2008 Vám zasíláme poštou Vámi zakoupený produkt Správce CD a DVD,do dnešního dne mi nic nedorazilo.Jeto divný,že?Pošta jetak pomalá,nebo pan Kořínek nic neposílá,a láká dál peníze z lidí.Dejte si na něj všichni pozor,jeto podvodník.Firma toje nesolventní,žádný spojení naní není,na mail neodpovídá,cojeto zafirmu podvodnou.Přeji panu Kořínkovi do Nového roku,jak přál nám,aby mu pořádně někdo hu….,zmaloval.

  17. Tak nevím já mam na kreditu u nich nepoužitelných 4950 Kč Myslím že s někým dalším by to přez 5 tisíc dalo.

  18. Zdravím lidičky.začal jsem pátrat po nějakých odkazech na expertsoft až jsem narazil na tento.mám SMS zdarma.Aplikace,která posílá sms do všech tří sítí.Můj kredit je asi 4200kč.No je-byl.Aplikace již dva dny není funkční a jejich stránky taky ne.Jestli potřebuje někdo nakopat pr… a vzít si ponaučení tak to je pan kořínek.Toto by se nemělo dít.

  19. Zdravím všechny, jsem také jeden z okradených. Mám SMSPosílač /placený/, kreditu 1.400,- a nemohu čerpat, protože program je neustále nefunkční a nepoužitelný. Na e-mail nereagují, jsou to podvodníci! Dejte si všichni na ně pozor. Potřebovali by rozbít držku!!!!

  20. Zdravím, jen píši, aby to nevypadalo, že na tu věc nemyslím. ;o)

    Dnes jsem se osobně setkal s pracovnicí Spotřebitel.cz, s kterou jsme tuto věc kolem Expert Softworks rozebrali. Měla by se tu co nevidět ukázat a poskytnout možnosti řešení této situace.

    Držím palce.

  21. Jsem také jede z podvedených. Navíc jsem si programem stáhl vir a měl jsem starosti jej dostat ven. Tím pádem ale program nefunguje, Připojím se k trestnímu řízení pro podvod.

  22. Ahoj. Taky jsem si stáhla sms zdarma, nabyla účet, stihla poslat jednu jedinou smsku a a nic. Od té doby to nefunguje.

  23. Mam aplikaci Sms zdarma a kredit 1500,- a nic nefunguje, nepřipojí se ani k serveru, jsou to podvodníci, pozor na ně !!!!!!

  24. mate nějaky plan?jak je zažalovat atd…Ano?pište na email ondrasuran@seznam.cz nějak se domluvime ja mam kredit nebo měljsem 4,4tis.je jasne že SMS zdarma už nikdy nepojede!!!!tak to tak nenechame!!!!zmrdi ad jdou třeba sedět!!mě je to fuk!!!

  25. Dnes jsem od ExpertSoft dostal e-mail následujícího znnění:
    Na tento e-mail neodpovídejte, neboť je generován automaticky a adresa robot@expertsoft.cz neexistuje.
    Pokud nás budete chtít kontaktovat, učiňte tak přes formulář technické podpory na našich www stránkách.

    Vážený pane,
    pokud Vám dosud nepřišel Správce CD a DVD na CD, napište nám prosím e-mail, obsahující Variabilní symbol Vaší objednávky ………a e-mailovou adresu, na kterou byla objednávka provedena ……….., a to na adresu info@expertsoft.cz
    Jestliže jste nám již psali a nedorazila Vám naše odpověď, kontaktujte nás prosím znovu. Je možné, že Váš e-mail mohl být po cestě odfiltrován (smazán) nějakým antispamovým systémem a nemusel k nám dorazit.
    V současné době usilovně pracujeme na rychlém odeslání všech dosud nedodaných objednávek, a proto Vás prosíme o tuto kontrolu.
    V případě, že Vám objednávka zatím nepřišla, omlouváme se za zdržení. V následujících několika dnech dojde k nápravě.

    Program si také můžete stáhnou a začít používat, a to z následující adresy:
    http://www.expertsoft.cz/produkty/software/spravce-cd-a-dvd

    Děkujeme za používání našich služeb a přejeme Vám příjemný den!
    Expert SoftWorks – Software, o který se můžete opřít…
    http://www.expertsoft.cz

    Stránky však nejdou stále otevčít.

  26. Ja jim napsal dnes takovou sprostotu,ze asi budou zalovat voni me-to je dobre-primo pred soudem jim nakopu prdele

  27. Mě už prve přišla divná ta jejich akce: dej 500,- dostaneš od nás 5000,-
    Hezky si nahrabali šmejdi podrazácký, ted si někde užívaj za naše prachy !!!

  28. Není potřeba se litovat, každý slušný člověk od principu jednou musí naletět. A těm na opačné straně života ? Dobře jim tak, cizí neštěstí štěstí domů nenese…věřte tomu a klidně se zase na všechny okolo sebe zase usmívejte… vy už to víte !!!! :-)

  29. Tak s nima pojdme zatočit. Jsou to pekne svině !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  30. Me se vratil i email expertsoft. Ted jsem ho zkousel a oskar funkcni ale placene ani tuk

  31. Tak koukám že nás těch podvedených bylo více.Bohužel jsem si obědnala Správce CD a DVD ,ale také nedorazil.Takže pane Václave Schánile,chci vas jen upozornit,že pokud my to nenodate do tydne budu muset na vas podat trestny oznámení,a myslim si ze se prida vice lidi,ktere jste podvedl!!

  32. nně taky – zatím ode dneška. Co se týká Seznamu DVD, řekl bych, že autor programu se od „Expertů“ odtrhl a pracuje pro http://www.fdb.cz. Vyvíjí se verze 6 a na dotazy na fóru je max. do dvou dnů odpovězeno. I na soukromou zprávu na site admin (seznamdvd). Adresa je zde: http://sdvdforum.seznamdvd.com/

  33. zatím to maká, ale jak dlouho. vsadím se, že to za chvíli za se vypnou !
    na jejich stránkách to svádějí na útoky, viry a jiný nesmysly !
    nevěřím už těm kecům ani za mák. je to nejhorší firma co znám.

  34. Zdá se vám to tady z těch ohlasů, že jsou to jen náhody ? Cha cháááá ……. no uvidíme, co se bude dít …. nebo spíš nebude…

  35. a už to zase nefunguje – aplikace sms zdarma, no že mě to už ani nepřekvapuje, zřejmě zase mají poruchu a spoustu virů, jak pořád tvrdí.

  36. už jsem jim napsal v poslední době tři maily kdy mi konečně pošlou cd s programem a ten velký dárek:-). Nereagují nepíší neposílají.

  37. Výpis z mvcr.cz adresy

    Část obce: KRALUPY NAD VLTAVOU
    V části obce je evidováno 98 ulic, 976 adres. Všechny adresy v části obce mají PSČ 278 01.

    Výběr ulice
    Ulice: U CUKROVARU
    V ulici je evidováno 11 adres.

    Adresy (čp – číslo popisné, če – evedenční číslo, čo – číslo orientační):

    čp.74, čp.924, čp.925, čp.926, čp.927
    čp.928, čp.929, čp.930, čp.931, čp.1086
    čp.1087

    Je evidentní, že adresa U Cukrovaru 1075 neexisruje. Hlásím se do klubu podvedených.

  38. Tak hlavne, ze poslali toto, ale stejne neprijimaji odpovedi
    Vážená paní,
    pokud Vám dosud nepřišel Správce CD a DVD na CD, napište nám prosím e-mail, obsahující Variabilní symbol Vaší objednávky (5071101171) a e-mailovou adresu, na kterou byla objednávka provedena (jaciz@seznam.cz), a to na adresu info@expertsoft.cz
    Jestliže jste nám již psali a nedorazila Vám naše odpověď, kontaktujte nás prosím znovu. Je možné, že Váš e-mail mohl být po cestě odfiltrován (smazán) nějakým antispamovým systémem a nemusel k nám dorazit.
    V současné době usilovně pracujeme na rychlém odeslání všech dosud nedodaných objednávek, a proto Vás prosíme o tuto kontrolu.
    V případě, že Vám objednávka zatím nepřišla, omlouváme se za zdržení. V následujících několika dnech dojde k nápravě.

    Program si také můžete stáhnou a začít používat, a to z následující adresy:
    http://www.expertsoft.cz/produkty/software/spravce-cd-a-dvd

    Děkujeme za používání našich služeb a přejeme Vám příjemný den!
    Expert SoftWorks – Software, o který se můžete opřít…
    http://www.expertsoft.cz

  39. Tak jsem koukal na jejich stránky, ale bohužel už nestáhnete nic. Jen zkrátka zaplať!!!

    Správce CD a DVD 1.08 [24.1.2008]

    Nejmodernější automatizovaný software pro správu Vašich filmů, hudby a knih.
    Automaticky doplňuje veškerá data k filmům, hudbě nebo knihám jen podle názvu z naší vlastní internetové databáze, kterou pravidelně doplňujeme a zlepšujeme. Vyniká velmi snadnou obsluhou, kterou zvládne každý od malého dítěte po Vaše babičky a dědečky!
    Zvýhodněná cena registrace pro každého:
    – Získejte slevu s platbou předem!
    – Program Vám zašleme na CD na vaši poštovní adresu!
    – Poštovné a balné ZDARMA!
    – Odesíláme IHNED po obdržení Vaší platby!
    – Cena krabicové verze s platbou předem je jen 179 Kč vč. DPH
    – K dispozici je samozřejmě i možnost objednat krabicovou verzi dobírkou
    – Objednávku proveďte ZDE
    Vlastnosti programu:
    – Oproti podobným výrobkům umí FILMY, HUDBU i KNIHY
    – Zvládá nejen záznamy o DVD či CD, ale i VHS, audio kazety a podobně
    – Podporuje možnost práce a ukládání dat na USB Flash pamětích (klíčenkách)
    – Automaticky se zálohuje, aby nedošlo nikdy k žádné ztrátě dat
    – Obsahuje špičkový adresář kontaktů a umožňuje kontrolu nad půjčováním
    – Je více-uživatelský a více-databázový
    – Ovládání zvládne kdokoli
    – Technická podpora je Vám k službám
    – Objednávku proveďte ZDE.
    NO A TO JE VŠE, kontakt žádný – po objednání vám odepíše jen robot.

  40. připojím se také k vám. Je to sice 175 Kč za správce, ale jde o princip a ti lumpové by meli mít úplně zrušené stránky a né mít možnost stále dál tahat z lidí peníze.

Komentáře nejsou povoleny.