Spamuje Expert SoftWorks záměrně nebo omylem?

Spam

S blížícím se Dnem proti spamu jsem více citlivější na nevyžádanou poštu od českých spammerů. Jejich maily (byť nevyžádané) mají hned několik výhod – podstatně jednodušeji se dohledávají jejich odesilatelé, dá se na ně rychle a levně telefonicky nakontaktovat a případně celou situaci i (smírně) vyřešit + přimět/přinutit tyto české firmy k odpovědnějšímu přístupu při oslovování potenciálních zákazníků.

Před nějakými čtrnácti dny (17. října 2007) jsem se rozhodl vyzkoušet, jak funguje či nefunguje vyřazení z e-mailové databáze firmy Expert SoftWorks, která mě jednou za čas obšťastňuje jedinečnými novinkami (sic!) a novými a exkluzivními (sic!) produkty. Sice jsem tehdy ještě moc nechápal, proč mi od této firmy chodí nabídky zboží, ale to je zase jiný příběh.

Reagoval jsem na tento mail:

Expert Softworks

Požádal jsem o vyřazení ze zasílání informačních e-mailů. Při té příležitosti jsem jim ještě napsal přes webový formulář na jejich webu (ale o tom třeba někdy jindy). K mému překvapení mi po 14 dnech (1. listopadu 2007) přišel další informační mail:

Expert Softworks

Trochu jsem tomu nechápal. Jak tedy funguje jejich vyřazení z databáze? Jsem výjimkou nebo Expert SoftWorks kašle na jakékoliv vyřazování z databáze. To byly jedny z důvodů, proč jsem na Expert SoftWorks zavolal a nechal si vyžádat vyjádření.

Vážený pane Čaníku,

reaguji na náš telefonický rozhovor ze dne 2.11.2007.

Protože jste našim zákazníkem (máte od nás zakoupen produkt Seznam DVD registrovaný na adresu [neco@neco.neco]), zaslali jsme Vám, stejně jako dalším našim zákazníkům, nabídku slevy na nově vydaný produkt. Protože jsou naše informační e-maily korektně psány, tento e-mail obsahoval i odhlášení ze zasílání informací na danou adresu.

Bohužel naší vinou došlo při odesílání dalších reklamních sdělení k chybě, při které tato sdělení obdrželi i někteří již vyřazení uživatelé.

Za toto nedopatření se Vám velice omlouváme. Již jsme podnikli speciální opatření, aby k tomuto selhání již nemohlo dojít a na e-mailovou adresu [neco@neco.neco] již žádný e-mail nepřijde.

Takto samozřejmě reagujeme na případné stížnosti všech našich klientů.

Děkujeme Vám za pochopení a přejeme příjemný den.

S pozdravem, David Kořínek, Expert SoftWorks

Jak si to mám tedy celé vyložit? Co si o tom myslíte vy? Máte někdo podobnou zkušenost? Byl/Je to ze strany Expert SoftWorks záměr nebo šlo opravdu jen o nedorozumění a omyl? V diskuzi rád uvidím nejen vaše názory, ale stejně tak i názory a reakce pana Kořínka z Expert SoftWorks.

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

191 komentářů: „Spamuje Expert SoftWorks záměrně nebo omylem?“

  1. Jsou to nic víc než podvodníci !!!!!! Jen tahaj z lidí prachy, který pak sami utratí !!!!! Takže jestli tam něco pošlete, můžete si být jisti, že nic nedostanete !!!

  2. Jejich stránky jsou jeden velký povod !!! Nevěřte jim a hlavně žádný peníze neposílejte !!!! To je můžete rovnou hodit do kanálu !!!

  3. opět nabízí desetinásobek kreditu, oni si snad nedají pokoj nikdy ! zřejmě čekají že jim opět někdo naletí.

  4. jaciz . úplně stejný e.mail jsem dostal už 5.2. odepsal jsem, ale nedostal jsem ani automatickou odpověď, Natož správce CD a DVD

  5. Zmetci. Ja jsem objednal Spravce CD/DVD pred vanoci jako darek pro syna , penize poslal a jenom mi chodi dalsi a dalsi e-maily na jejich produkty. Do dnesniho dne nic nemam a uz ani necekam.Je to banda parchantu, kteri by mneli byt za sve podvody potrestani. Pridavam se take do fronty podvedenych zakazniku. Jestli bude mit nekdo zajem svedcit proti takovym zmrdum okamzite se mnou pocitejte. Kdybych zjistil jejich pravou adresu tak skonci na voziku a ja asi za katrem. Jestli to vy zmrdi nekdo z Vas cte tady na foru a pritom se kralovsky bavi tak vezte, ze jak se na Vas dojde budu prvni kdo Vam rozbije ty Vase drzky zlodejsky. Klidne si pozvu na Vas vy hajzlove partu cikanu a trochu si s vama pohrajem. Bud Vama tak zmenim bydliste ci stat.

  6. Zdravím Vás všechny. Byl jsem na Policii ČR dát oznámení na pana Kořínka za podvody. Jelikož jsem přišel pouze o 1200 Kč, tak to klasifikuji jako přestupek. Potřebuji, abychom na něho podali hromadnou žalobu a částka byla minimálně 5.000 Kč a pak to bude trestný čin. Vyzývám Vás všechny, komu udělal pan Kořínek škodu finanční, zaplatili jste za něco a on to nedodal, nebo to nefunguje jako posílač SMS, napište mi na můj email, dám to dohromady a napíšeme hromadnou žalobu. Mějte se. Míra Třinec

  7. Miroslav Frolo – máte nějakou špatnou e-mail adresu. Dle hlášky neexistuje.

  8. JSEM DALSI KTERA JAK JINAK NALETELA SMSKAM ZDARMA,KREDIT MI NABILI PO VYCERPANI ZHRUBA NECELYCH 20KC,UZ TO NEFUNGUJE,KREDIT JE NA NIC A K NICEMU,STALE MAJI TECHNICKE POTIZE ATD….DALE JSEM ZAPLATILA 100KC PRO AKTIVACI BONUS PLUS VERZE A TAKY NIC…..

  9. Již jsem myslel, že od tohoto člověka mám definitivní pokoj a že jsem vyřazen z databáze, ale dnes po dvou měsících opět spamuje. Už toho mám dost.

  10. Delaj si z nas fakt kozy,dnes mi opet prisla nabidka na ten jejich paskvil,kterej mam zaplacenej uz 4 mesice a nic se nedeje,asi vezmem vidle a pujdem na ne :-))

  11. Dobry den,tak jak zjistuji ze nejsem sam se zkusenostmi SMS posilace.Jeste ze jsem odolal tem vsem nabidkam 500 za 5000 a podobne.Zadarmo dnes neni nic a podobne aktivity nutne budi podezreni.Zakze uz nenabijim nic a tech 187 Kc ozelim a SMS posilac pujde kam patri.Na smetak.

  12. SMS ZDARMA – opět nejde a nepřipojí se k serveru, hlavně že ti šmejdi nabízejí desetinásobek kreditu. Jak může bejt někdo tak drzej !

  13. Jsem velmi důvěřivý a proto již od února čekám na něco co jsem zaplatil zcela marně. Ani mi nedošlo, že když jsem prohledával jejich stránky nebyl tam nikde odkaz na e-mail, nebo jiné spojení. Nejsem pobožný člověk ale věřím, že boží mlýny melou pomalu ale …

  14. Dobrý den, také bych se rád přidal mezi Vás, co jsou nespokojeni s firmou Expert SoftWorks.Již v Říjnu 2007 jsem zakoupil program Správce CD a DVD.Do dnešního dne jsem kromně desítky omluvných e.mailů a vysvětlení, že mají problémy s dodávkou nic nedostal.Neustále mi však chodí další nabídky na zakoupení jejich skvělých programů.Pokud se někomu podaří sehnat kontakt na ty zmetky, ať ho dá k lepšímu. Také bych si s nimi rád pohrál. Co se týká žaloby, klidně se přidám.Ahoj Ivoš Trutnov

  15. Samozřejmě jsem se také nechal oblafnout a stále se mně snaží nachytávat na něco, co pek nefunguje. SMS zdarma každou chvíli nejdou vůbec nebo nejde ani placená SMS hlavně na T-mobile Jsou to podvodníci. Zdravím všechny podvedené.

  16. Já také jsem se nechal zlákat koupi programu na evidenci CD .Bohužel do dnešního dne jsem nedostal žádné instalační CD ,ale pouze odkaz na stahnutí z internetu. Uvažuji na podání trestního oznámení na firmu za podvod.

  17. Přidám se k hromadné žalobě,v únoru jsem objednal a zaplatil krabicovou verzi CD-DVD katalogu 1.8 za 179Kč,a do dneška nic nepřišlo.Stáhnul jsem si to aspoň,pokud to šlo,ale nemám aktivační klíč,a spojení na ty podvodníky taky už neexistuje,www adresa firmy je v trapu.

  18. Také se zde připojuji. SMSPosílač používám už dost dlouho, a byla jsem s ním velmi spokojená a také nebývali problémy a hned odpověděli v případě nějaké chyby. Co vyšel nový program SMS Zdarma, začali být velké problémy, kdy nešli odesílat sms-aky a pak už to šlo jen a jen k horšímu. Teď ani neodpovídají na e-maily, stránky se změnily a nefungují jak mají a navíc zmizely veškeré kontakty na ně. Naštěstí tam nemám tak velký kredit, jako jiní zde, ale i 651Kč není k zahození, na ulici to člověk nenajde.
    Takže jsem jim už také napsala nepěkný e-mail.

  19. dacani+zloději+podvodnici!!!sms zdarma opět nejde ani přihlasit!!!

  20. jsem taky jeden který naletěl… doufám že se na ně příjde a budou potrestáni!!!!!!!!!!!!!!!!

  21. Zdravím, tak já se také řadím do dlooouhé fronty „zákazníků“ Expersoftu. Jak jsem tak pročet diskuzi ani nemám co bych dodal. Také jako tady mnozí jsem byl velmi spokojen s jejich službamy! Vždy příjemná a rychlá komunikace!! Stále přemýšlím co se tak náhle mohlo stát. Mrzí mně to od nich.

  22. Jsem bohužel také jeden z dlouhé řady podvedených touto firmou.
    Přišel jsem o 500 Kč které už nikdy neuvidím, ale doufám že na ně půjde trestní oznámení pro podvod a dostanou co zaslouží.

  23. Jsem hluboce zklamán jednáním jednáním pánů z Expersoftu!Mám aktivovaný SMS Zdarma Plus na kterém je přes 5000.-kč kreditu a je zcela nefunkční!Na e-maily nereagují a jejich stránky jsou už týden nefunkční.Mrzí mne to o to více že používám jejich již druhou verzi DVD seznamu a s tou jsem nad míru spokojen.Tak nevím co s tím?

  24. Zdravím všechny postižené! Je to tak , jak píšete.Patřím k vám.

  25. Také jsem si zakoupil Správce CD a DVD,a do dnes mi přišel jen akt.klíč.a několik omluv,že už CD s programem posílají.Jinak nevím co o programu pozitivního napsat-napadá mne akorát zbytečně vyhozené peníze.
    PS:teď nemají ani funkční stránky

  26. PRO:Miroslav Frolo chcete abychom vam psali na vas mail, ale na ktery???

  27. ahoj všem, bohužel i já jsem naletel, jak na posílač SMS, kde jsem koupil 30000 kriditu za 3000 kč a sms zdarma, kde za 500 -5000 kreditu. Takže se připojuji k žalobě. Dá se někde napsat? Karel

  28. Hehe, tak koukam, ze nejsem sam kdo ma problem s firmou Exp…. Mam SMS posilac i SMS zdarma a na obojim mam i nejaky kredit. Programy obcas funguji a obcas ne. Ted je ale doba, kdy spis vubec nefunguji. Pri sve najivite jsem si objednal i akcni Spravce CD a DVD v krabicove verzi, protoze celkem vstricna komunikace s touto firmou plna neustaleho ujistovani, ze vse daji do poradku mi dodala jeste nejakou duveru. Tento program jsem si objednal hned na zacatku, kdy s akci zacli. Dodnes jsem od nich nic nedostal a uz ani nekomunikuji pres email. Dnes jsem koukal, ze stranky jim opet funguji. Novy vzhled stranek a vesele nabizeni jejich produktu stale pokracuje a navic se pysne chlubi, ze po obdrzeni penez jej obratem zaslou. Rad se pripojim k hromadne zalobe, protoze mne uz nebavi nechat si sr.. na hlavu

  29. Podivejte se na http://www.expertsoft.cz/bavimse/index.php udelali si stranku se vtipama a mezi nimi je i reklama na spravce a sms zdarma … asi nam tim chteji neco naznacit :-) Ps: jedina osoba ktera by se dala asi zatim vyhledat je ten clovek na ktereho se posilaji penize pri koupi programu

  30. Taky jsem naletel. Sice jde o blbe dve stovky za kredit, ale tohle jim prece nesmi prochazet. K zalobe se velmi rad pridam.

  31. Chtěl bych se podělit o špatnou zkušenost s prográmkem SMS Zdarma. Ten sice funguje pro odesílání do Vodafone a O2…nic nového pod sluncem, takových bran existuje celá řada. Problém je ten, že láká na sms zadara do T-mobile. Tohle naprosto nefunguje, cca po deseti dnech mi to ještě nenabídlo jedinou zadara. A tak jsem si zaplatil kredit, již 16.2.2008. Peníze byly bankou odeslány ale nic se neděje. Firma hraje mrtvého brouka, na e-maily na podporu neodpovídá. Dnes jsem si dal tu práci a našel si telefonní číslo majitele firmy. Je mrtvé, neexistující číslo. Zajímavé ale je, že mají tu drzost, že mi poslali e mail s nabídkou na výhodnou koupi kreditu…smál bych se, kdyby nebylo smutné, že jsem důvěřivý trouba.
    Pokud chce někdo podat trestní oznámení, jsem ochoten se přidat.

  32. Banda zlodeju!!!!!Sms zdarma s 5000kc a zaplaceny bonus plus!!!Okradli nas vsechny,chce to upozornit ostatni,pred timto nechutnym obohacovanim techto podvodniku!!!!

  33. Vite co! Uz 3 mesice nemuzu posilat z jejich aplikaci SMS Posílač 2.99.03. Kredit mam 4,983.70 Kč Ale ani Vodafone, 02 zdarma nemuzu posilat. Zaplatil jsem hodne penez za to,, a ted nemuzu kontaktovat ! ani email ani telefon… Tak Lidi co ted mame delat ????? Hlasíme hospodářské policie ???

  34. Dobrý den, dá li někdo kdo se vyzná poškozené dohromady k podání trestního oznámení velmi rád se přidám a moji další tři kamarádi též. tímto také zdravím PC časopis PC WORLD, který těmto podvodníkům dal prostor k reklamě, s pozdravem jote

  35. mám s touto firmou – expertsoftWorks špatnou zkušenost – program SMS posílač jsem zakoupil, dobil, aktivoval a jen jsem do zablokování jejich adresy, byl bombardován výzvami k dobytí kreditu a program „zlobí“ ač mám poslední verzi na plno čísel nejde zpráva odeslat, takže jsem se vrátil k posílání přes WWW bránu ze stránek, což funguje spolehlivě a hlavně BEZ PLACENÍ někomu kdo si říká expert a prodává něco, co nefunguje tak, jak je inzerováno. Také tvrdím to, co je v posledních příspěvcích – experti to určitě nejsou. Já se bavím počítačema a programama jen okrajově, dělám i stránky známým – zadarmo ale co nabízejí oni a nestydí se říkat o peníze, tím si podle mne o trestní oznámení koledují. Pepa008

  36. Dnes jsem dostal od SoftWorks další nabídku na CD a DVD. Nikde však není jejich kontakt. Tak jsem poslal e-mail na mesto@mestokralupy.cz
    na odd. živností p.Böhmové, vedoucí zdejšího živnostenského odboru, se žádostí o zjištění kontaktů a zároveň se sdělením o podezření z podvodu.
    Tal budu vidět.

  37. Dnes jsem dostal od SoftWorks další nabídku na CD a DVD. Nikde však není jejich kontakt. Tak jsem poslal e-mail na mesto@mestokralupy.cz
    na odd. živností p.Böhmové, vedoucí zdejšího živnostenského odboru, se žádostí o zjištění kontaktů a zároveň se sdělením o podezření z podvodu.
    Tak budu vidět.

  38. Tak vážení přátelé,já se též připojuji k výzvě na podání tr.oznámení.Je to fakt síla.Nefungují intenzivně placené sms a přestává mě tento program bavit.

  39. Napsal jsem dnes do Občanského juda, třeba se toho Nova ujme, třeba aspoň varuje aby do toho nešli další důvěřivci. Uvidíme.
    Jinak přátelé, kdo zaplatil větší sumu, podejte trestní oznámení, v podstatě stačí zajít na jakoukoliv služebnu Policie ČR a toto oznámit. Hromadná žaloba se prý u nás podat nedá, takže nečekejme. Pokud se nás sejde víc, už to lumpům jen tak neprojde. Nad 5000 už to bude trestný čin.

  40. Lidi jsou to pěkně vykutálení hajzlíci.Kredit mám za 4100kč a jediné co jde posílat jsou zprávy do O2 a Vodafone což umí spoustu dalších bran na netu.Do T-mobile není šance nic poslat.Nesmíme být ti správní češi co si akurát umí postěžovat v hospodě u piva nebo ve fóru na netu jak je to špatné a jak šidí lidi,že jim to nesmí projít a mělo by se začít něco dělat.To je špatně!!!!!!!!!!Podejte trestní oznámení,já už to udělal a zabere vám to jen 20 min na policii.To je jediná šance jak je zastavit.Nejde mi o to co jsem zaplatil,ať si to nechaj teď mi jde vyloženě o to aby ten co to organizuje šel sedět.A věřte,že účet na,který se posílají prostředky někomu patří.

  41. Samy reci a reci,ale jak tem kriplum nakopat prd…?Rad se pridam k zalobe i inzultaci:-))),psal sem uz nekolikrat,stopado vem cert,ale takovej hajzl a smejd nesmi vubec existovat(tim myslim jak spravce CD+DVD,tak Expertsofty)

  42. Kdybysme vsichni dali jeste jednou tolik, co za kredit, tak by to uz na par vsehoschopnych ukrajincu stacilo… Pochopil bych, kdyby firma zkrachovala, to se stane, ale oni maji tu drzost mi dale posilat reklamy. To je jasny podvod.

  43. Vcera mi prisel mejl,ze prej to dali na postu a posilaj to-otazka je ta,ze i kdyby to nahodou byla pravda,tak co s tim zmetkem budu delat,mam 4 promile a chut je ukrizovat a jak vidim na pokecu,moc lidi vo to uz zajem nema

  44. To je dobre, myslim, ze by se toho ujmout mohli – je nas tu dost.

  45. Dnes jsem od nich dostal opět přes robota nabítku na novou verzi programu zasílání SMS a na správce CD a DVD. Na živnosťáku v kralupech jsem si ověřil, že sídlo firmy je na falešné adrese.

  46. Vážený pane,
    dovolujeme si Vás informovat, že vaše objednávka Správce CD a DVD (v opravené a plně funkční verzi 1.02) je připravována k expedici.
    Ve chvíli, kdy bude balíček předán České poště, Vám zašleme e-mail.
    Jedná se o objednávku číslo 5071100927 vedenou na e-mail arnem@seznam.cz.

    Na následující adrese si můžete program stáhnout (verze 1.01 BETA):
    http://www.expertsoft.cz/produkty/software/spravce-cd-a-dvd

    Děkujeme za používání našich služeb a přejeme Vám příjemný den!
    Expert SoftWorks – Software, o který se můžete opřít…
    http://www.expertsoft.cz

    12.2007. Dodnes balíček nemám!!!!!!! tak to bohužel je!! SMS zdarma nechodí asi půl roku(na T-Mobile)

  47. lidi kašlete na ně, já už je dávno smazal a mám klid, mimichodem ted funguje odesílání sms pomocí ICQ do včech sítí a funguje to bez problémů.

Komentáře nejsou povoleny.