9 z 10 doporučuje Zdravotní pojišťovnu AGEL? Prázdné řeči nebo podložený slogan?

Minulý týden jsem strávil nějaký čas v novojičínské nemocnici a tam jsem si toho všiml poprvé. Nedalo mi to a navštívil jsem jejich webové stránky a tam na to narazil znovu. Pak se mi do ruk dostal nějaký leták a tam to bylo znovu. O co jde? Byl jsem převálcováván „agitkou“. 9 z 10 nějakých nepojmenovaných lidí mi z nějakého důvodu doporučuje Zdravotní pojišťovnu AGEL. Nová zdravotní pojištovna Agel prostě všude možně tlačí hlášku:

9 z 10 doporučuje Zdravotní pojištovnu AGEL!

Tak trochu té hlášce nerozumím. Kdo je těch 9 z 10? Proč ji doporučují? Je na to nějaký výzkum/studie, že skutečně 9 z 10 nějakých konkrétních lidí (a je mi jedno, jestli narkomanů, těhulek, feťáků, manažerů, účetních, homosexuálů, adventistů nebo já nevím čeho všeho) doporučuje tuto pojišťovnu? Nebo je to všechno jen reklamní hláška bez významu? Newspeak? Pokud ano, s čím přijdou firmy přístě? 99 ze 100 doporučuje zorbing nebo King Gym? 95 ze 100 doporučuje ozdravovnu v Jeseníkách? Co mi chce ten slogan říct? Co je jeho smyslem? A má vůbec nějaký reálný základ? Pomůžete mi někdo? Pomožte, hledá se oněch 9 z 10.

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

171 komentářů: „9 z 10 doporučuje Zdravotní pojišťovnu AGEL? Prázdné řeči nebo podložený slogan?“

  1. Reklamní blábol. Kdyby ses jich zeptal, řeknou ti, že 9 lidí z kanclu ti to doporučuje a desátej je na dovolené, takže proto devět :)

  2. To je přece jasný, devítka z desítky (nejspíš squadra deseti lidí říkajících si čísly) doporučuje tohle zdravotnictví, ale jeden člověk z deseti je vážně málo. :)

  3. Taky jsem si té hlášky všimla na letáčku. Je to blbina, ale asi to na lidi zabírá ;) Musím říct, že mě už dvakrát oslovili na ulici týpci, kteří mi s křečovitým úsměvem nabízeli vstup do této „úžasné“ pojiš´tovny a hrozně se divili, že nemám zájem. Vždyť přece můžu dostat AŽ xxxx,- ročně a jakési slevy a cosi zdarma a tak… „A to vy nechcete?“
    Nejen, že je evidentní, že mladíci na ulici oslovují pouze jisté skupiny obyvatel (maminy s kočárky, mladé lidi…, prostě zdravě vypadající), což značně ovlivňuje politiku pojišťovny a její možnostni rozdávat dárky a slevy (zatím). Ale navíc, když jsem si vyžádala alespoň letáček (kterých už prý moc není, „ale no tak si vemte s kamarádkou jeden napůl…“ super co?) – jsem se dočetla o různých podmínkách, které musím splňovat, abych měla vůbec alespoň na něco málo nárok… Zřejmě dobře promyšlená strategie… Nemám více slov.

  4. Tak jsem si opět musela říct něco o serioznosti nabídek Agel… Nedávno jsem byla (už asi po čtvrté) oslovena na ulici. Tentokrát hned třemi týpky. Byť již ve věku přes dvacet let, byli uchechtaní a rozdovádění jak puberťáci. Jelikož jsem spěchala, prohodila jsem něco ve smyslu ať se tedy už konečně vymáčknou… Nejen, že se jim to ve své podstatě krom úvodní otázky, kterou už znám nazpaměť i já, nepodařilo. Ještě mi přitom strkali nohu pod kola kočárku, haha, že je přejedu… No a taky že jo. Snadu už je nikdy nepotkám :)

  5. 9 z 10 maji nastavene na svoje produkty…antikoncepce, prispevky pro maminky, deti a podobne. Pokud vim, tak mnoho benefitu z jejich nabidky nema zadna jina pojistovna.
    Nevidim na tom nic spatneho.
    A mimochodom, to byl jen startovaci slogan pro takove, jako jste vy, aby je zaujal….ted pokud vim, se profiluji jako regionalni pojistovna.
    Vzhledem na diskusi, je ale jasne, ze docilili to, co chteli, aby se o nich mluvilo:)….sikovni marketingovy tah

    daniela

  6. Petra evidentně patří do skupiny těch lidí, kteří okamžitě rozumí naprosto všemu, aniž by si cokoli ověřili. Bylo by dobré, kdyby se snažila o pojištovně AGEL něco dozvědět dřív, než začne publikovat svoje bláboly ve smyslu všechno známe a je to podvod.
    Ostatně určitě by se bez manžela ani nedokázala rozhodnout, jestli má tuhle pojištovnu zkusit nebo ne…………
    Asi se ho musí zeptat i na to,nechce-li se jí čůrat.
    Tak ji přeju hodně štěstí a může se zamyslet nad tím, proč klienti VZP pořádají veřejné sbírky na operace dětí a jestli by přece jenom nebylo lepší zkusit nějakou jinou pojištovnu…………

  7. [sasa] Trochu mi uniká smysl Vašeho komentáře. Kde jste z jejich komentářů přišel/přišla na to, že „evidentně patří do skupiny těch lidí, kteří okamžitě rozumí naprosto všemu, aniž by si cokoli ověřili.“ Kde Petra píše o tom, že jde o podvod? Napsala své zkušenosti s tím, když ji oslovili věrozvěstové z AGELu. To, že svou práci odvedli imho neprofesionálně, není její chyba. Nebo snad je?

    Ad Vaše: „Asi se ho musí zeptat i na to,nechce-li se jí čůrat.“ Není Vám blbé psát takové věci?

  8. Bez toho, že bych chtěl hodnotit jakékoliv marketingové výplody, musím říct, že jsme byli v nemocnici Valašské Meziříčí úplně maximálně spokojeni (od uklízečku po primáře…). Totéž mohu říct o telefonických konzultacích s Vítkovickou nemocnicí, rovněž náležící AGELu….možná je to náhoda…

    P.S. nejsme pojištěni u AGELu, ale u VZP – mám poslat naskenované průkazky celeé rodiny???

  9. Já vím jedno, AGEL smrdí od ministra (už odvolaného), po nemocnici Třinec Podlesí konče. Je zajímavé, že zaměstnanci Třineckých železáren dostali přestup k Agelu víceméně rozkazem. Pojištěnci sice mohou mít zadarmo preservativy, ale na drahou operaci nebudou mít (pokud si ji nezaplatí) nárok.

  10. Právě se chystám projít stránky Agelu, abych věděla, jestli se mi změna pojišťovny vyplatí…Zatím jsem se tedy nerozhodla, protože já zřejmě jsem ta husička, co se musí poradit s manželem…Jen chci přidat svou zkušenost s pouličními naháněči této pojišťovny. Pocity mám obdobné jako Petra. Byla to sice mladá slečna, která mě oslovila, možná i dobře informovaná, ale způsob jakým se mnou jednala, byl na můj vkus docela agresivní…Výrazy byly možná vybrané, ovšem jednání nikoliv. Tak s touhle slečnou bych nic nepodepsala, i kdyby mi nabízela modré z nebe. To si radši udělám úsudek sama.

  11. [Admin] Smazáno pro nevhodný obsah bez schopnosti svůj názor alespoň vyargumentovat.

  12. No jo, to se dalo čekat.. mezi pojišťováka se o tom vědělo již dříve, jenom jsem čekal, kdy to vyleze na povrch. Jinak nejen slogan pojišťovny Agel, ale jakýkoliv slogan podobného typu mi vždycky přijde jako ohraný výkřik do prázdna.. viz. 8 z 10 zubních lékařů doporučují Colgate. Wtf? Kterých 8 lékařů? Kde? Kdy? Věří tomu někdo ještě? Mohlo to fungovat poprvé, ale ne po desáté.

Komentáře nejsou povoleny.