HostMonster.com: Mé první zkušenosti

HostMonster.com

Pozor, toto není reklamní text. Jde jen o mé první (veskrze pozitivní) zkušenosti se službou HostMonster.com. Že zatím nevíte, která bije? Nebojte, vysvětlím.

Už nějakou dobu mi leželo v hlavě nějaké fajn řešení mých domén/hostingů. A pak se to stalo. Večer se mi zdál krásný sen o světě, ve kterém existuje relativně neomezený (čti: těžko dosažitelný) počet domén na jednom uložišti. Sen byl o to pěknější, že to vše chtěli vlastně za babku – resp. nějakých $95.40 na 12 měsíců (bratru nějakých 150 Kč/měsíc). Pak jsem na druhý den pročítal článek Jak jsem vybral doménu a tam zazněl zajímavý tip. Právě služba společnosti HostMonster, Inc. Ano, přiznávám – dosud jsem se pohyboval jen v našich webhostingových vodách a o zahraniční hostingy jsem se nikdy nezajímal. Spokojeně jsem se rochnil u BlueBoard.cz (doporučuji – nadstandardní a vynikající přístup i služby) a Aspweb.cz (príma dcera od Ignum na asp.net2). Přesto mi to stále leželo v hlavě. Neleželo, začalo to v ní vrtat. Večer jsem pak sedl ke compu a řekl si, že HostMonster.com prubnu.

Mé požadavky na poskytovatele webhostingu byly jednoduché – mých iks malých domén mít na jednom místě, kde mám možnost maximálního ovládání a nastavování účtu. Dal jsem na pozitivní zkušenosti, pozichroval si to na Webtrhu, namotivoval se na TipHostingu a dal se do objednávání.

Mé první zkušenosti

Po registraci jsem si zvolil formu úhrady (PayPal.com) a zvolenou částku/dobu. Zkušební doba 12 měsíců mi přišla jako ideální – $7,95/měsíc bez dalších poplatků = $95,40 na rok.

Registrace - HostMonster.com

Proběhla briskní úhrada (jak já v tomto PayPal miluji) a první „ostré“ přihlášení. Po prvním lehkém zaskočení prostředím (viz obrázek níže) jsem se nakonec zorientoval a pustil se do převodu první domény.

Doménu jsem měl cca 14 dní zaparkovanou u BlueBoard.cz. Požádal jsem je o převedení + nahlásil DNS:

primary nameserver: ns1.hostmonster.com

secondary nameserver: ns2.hostmonster.com

Dnes večer jsem se konečně dostal k dalším pokusům s doménou a hostingem. Instalace Drupalu na stávající doménu/hosting proběhla naprosto v pohodě. Zatím jsem tedy s HostMonster.com maximálně spokojený. Uvidím, jaké mouchy přinese čas a jestli nakonec nezačnu litovat. Zatím ale spokojenost převyšuje skepsi. Budu Vás průběžně informovat.

A jaké jsou vaše zkušenosti? Máte nějakou pozitivní či negativní zkušenost s HostMonster.com nebo jinými zahraničními/českými poskytovateli hostingu? Podělte se; jen to uvítám.

HostMonster.com

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

114 komentářů: „HostMonster.com: Mé první zkušenosti“

  1. U Hostmonster mám asi 25 webů na jednom účtu a zatím relativní spokojenost. Problém akorát je, že obvykle jeden den v měsíci se to na 4-6 hodin totálně zasekne – server přetíženej, podpora neví co dělat, admini laborujou… ale zatím to dycky dali do pořádku. Tyhle zahraniční hostingy jsou výborný pro rozjetí projektů – pokud začne nějakej web vydělávat, tak už si zaslouží kvalitnější hosting :).

  2. skoda, skoda…. zrovna nedavno jsem se upsal web4ce.cz skoro za stejny penize… :( tohle vypada o dost lip s prostorem & trafikem a navic je tam ror. taky si to mohl rict driv :))

  3. Taky jsem se dival na hostmonster. Vypadaji zajimave, ale ta administrace dava tusit ze je to maximalni chaos :)

    No, ale nalomenej pro ne jsem :)

    Šťáva

  4. Šťávo, vypadá to zmateně… a ze začátku jsem se v tom docela ztrácel. Nakonec pak člověk využívá 5 až 10 služeb (ikon) a ty další přehlíží. Ale je pravda, že Hostmonster je vcelku silný nástroj a dá se s ním nastavit téměř cokoliv.

  5. Moje zkušenost s HostMonster je velmi špatná. Přesunul jsem 17 samostatných domén z hostingu v CZ na jejich servery v rámci jednoho účtu a z celkem 16 dní běhu byly weby nedostupné 11 dní (vlastně ještě stále). Měřeno pomocí monitoring-serveru.cz a ověřováno ručně. S podporou si píšu neustále, změnili mi IP adresu a přesunuli na jiný server ale stále špatné a nyní jsem ve fázi kdy chci vrátit peníze pro nefunkčnost jejich služby. Mít tam svůj hlavní business tak jsem na pokraji krachu.Prostě náběh.

  6. Slyšel jsem od pár lidí podobné negativní zkušenosti. Od stejného množství mých přátel pak ty pozitivní. Já osobně si taky nemohu stěžovat. Schválně si občas monitoruji weby a s výpadky osobně nemám problémy. Na malé projekty pro mě ideální řešení. Je fakt, že jsem měl asi štěstí na dobré sousedy na serveru.

  7. Velice špatné zkušenosti. Ze dne na den mi zrušili účet kvůli jakémusi spamu. Žádná komunikace před tím, řešení problémů. Prostě vše smazáko a šmitec. Noční můra!

Komentáře nejsou povoleny.