Post-Rock.cz: Přesně před rokem jsme otvírali

Post-Rock.cz slaví 1. výročí - 11.11.2007

Pamatuji si ještě přesně tu atmosféru před rokem. Byla sobota 11. listopadu 2006. Za námi byla probdělá noc a dodělávali jsme věci na webu Post-Rock.cz, který se měl přesně v 11:11 hodin dopoledne spouštět. A pak to přišlo – spuštění, vylaďování, první reakce, první dny běhu, první recenze, první nabídky ke zrecenzování desky, první rozhovory s kapelou (ano, byli to Mono v listopadu 2006) a taky první problémy a kopa jiných věcí. Byl to napráskaný rok, ale nelituji jediného dne stráveného pro tento webzin.

Když se na jaře provalila zpráva, že v Praze zahrají 65daysofstatic, zdálo se mi to jako splněný sen. Když se teď na podzim provalilo, že zde zahrají v únoru 2008 dokonce podruhé… a v Sazce Aréně… jako předkapela kultovních britských The Cure, zdálo se mi to neskutečné. Prostě post-rockové kapely, o které by před rokem člověk nezavadil, se najednou dostávají na přetřes i v profláklých novinových plátcích.

Postupně si na import post-rockových kapel troufá čím dál tím více freaků. Náš dík ve velké míře patří především klukům ze Silver Rocket. To, co dokázal Adam Nenadál & spol., je prostě neskutečné. Import takových kapel jako Mono, Red Sparowes, Isis, Pelican, Ostinato, Maserati, Jesu apod. je husarský kousek; a kousek, za který patří klukům velký dík. Když jsme jako redakce v srpnu a v září uspořádali v Sedmičce naše první koncerty – srpnový s italskými One Starving Day a německými Daturah a zářijový s českými Ufajr a Amíky Wrecketh a Ostinato – sami jsme si uvědomili, jakým adrenalinem se může takové pořádání koncertu stát. Ale na druhou stranu: Co tě nezabije, to tě posílí. Byly to hodně cenné zkušenosti, a silné životní zážitky pro všechny z redakce. Opět – nelituji.

A co si přát do dalšího roku? Prosím, zůstaňte nám věrni. Je to ta největší odměna, kterou nám můžete dát. A využijte do mrtě možností tohoto webu – komentujte, diskutujte, vyjadřujte své názory. Teprve tehdy poběží web na 100%. Pomožte nám v tomto splnit si i náš sen.

Čtenáři Post-Rock.cz, díky za podporu a vše nejlepší i vám, protože bez vás by tento web neměl smysl.

Přepis celého článku s názory dalších členů redakce Post-Rock.cz najdete v článku – Post-Rock.cz po roce (1. výročí fungování našeho hudebního webzinu)

Fotografie použitá v tomto článku je od Tomáše Škody. Tome, díky za ni – další fotky z koncertu.

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...