Jak udělat SEO? Aneb jak se dělá dada a balamutí vyhledávače i lidé

Klávesnice

Jak udělat SEO? Jak udělat kvalitní SEO? Jak udělat SEO, které zvýší Vás Google Pagerank. Tady Vám to popíšu polopatě: Ano, toto je ta správná webová stránka na kvalitní webdesign a SEO. Správně zpracované SEO není jednoduché, ale dám Vám návod. Chcete vědět…

Před pár dny jsme na Webtrhu.cz narazil na zajímavé téma: Jak se dělá MFA web. Téma upozorňuje na web Jak-udelat.cz. Web nabízí řadu témat; ale bohužel zůstává jen u toho nabízení. Pokud byste čekali nějaký seriózní plátek, který vás například uvede do tajů, jak psát web, jak na web nebo
jak stahovat z YouTube, mýlíte se. Dočkáte se nanejvýš pár podivných vět, které jako by vygenerovala paměť androida nižší generace a které nanejvýš potěší milovníky dada. Jinak „jen“ balamutění vyhledávačů a potažmo i lidí a snaha vydělat na Adsense. Speciálně k dnešnímu dni (17. listopad 2007) nabízí web tato témata:

– Jak na to?
– Jak psát web?
– Jak stahovat z YouTube?
– Jak zhubnout?
– Jak sbalit holku?
– Jak sbalit kluka?
– Jak otěhotnět?
– Jak být emo?
– Jak být krásná?
– Jak líbat?
– Jak na web?
– Jak napsat životopis?

Například na stránce Jak stahovat z YouTube? se dočkáte odpovědi:

„Jak stahovat z YouTube? Chcete vědět jak stahovat videa z YouTube.com? Tak tady je návod:

Konečně jsem našel webovou stránku, s jejíž pomocí je stáhnutí videa z YouTube.com opravdu snadné. Nejde o uložení souboru z YouTube do flv, ale stránka vám video z YouTube.com překonvertuje do libovolného formátu. Jak tedy stahovat z YouTube? Nepotřebujete crackovat žádné programy, prostě si video stáhnete z YouTube hotové.

Chcete návod jak stáhovat videa z YouTube.com? Návod na stahování z YouTube snad ani není potřeba. Prostě zkopírujte odkaz na video z YouTube.com, vložte ho do kolonky na webu a vyberte si formát, do kterého chcete video z YouTube převést. Na výběr máte formáty 3gp, avi nebo mp3 – ano, videa z YouTube je možné uložit i ve formě zvukové stopy. Potom jek klikněte na Convert a vyčkejte pár minut, než se video z YouTube překonvertuje do vašeho formátu. Následně se vám otevře okno s dotazem, kam chcete video z YouTube.com uložit.

Návod jak stahovat z YouTube je tedy celkem jednoduchý. Nejlepší rady jak stahovat z YouTube.com naleznete zde!“

(zdroj: Jak-udelat.z: Jak stahovat z YouTube?)

Shrnuto a podtrženo: Skvělé dadaistické cvičení, které by autorovi webu mohl závidět i samotný Tristan Tzara. Bohužel řešení, na kterém dlouhodobě ve svých důsledcích ztrácejí naprosto všichni. Nic víc, nic míň.

Co si o takovém obsahu myslíte vy? Je to v pořádku? Je možné i takovým způsobem „podnikat“ na internetu? Je to férové vůči internetovým uživatelům?

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

84 komentářů: „Jak udělat SEO? Aneb jak se dělá dada a balamutí vyhledávače i lidé“

  1. Web není jen o SEO. Kvalitním firmám jde o něco více než být na pár slov na prvním místě ve vyhledávačích. Co třeba konverzní poměr, počet prohlédnutých stránek, atd…

    Uvidíme jak bude tento web prosperovat do budoucna.

  2. Pavle, souhlasím. Ani se nedivím, že se pod své dílo autor nepodepsal (viz absence kontaktních údajů apod.). Pod toto se podepsat je skoro rovno „profesní sebevraždě“.

  3. Nejsem úplně kovaným weberem či znalcem webu nebo jak to nazvat, přesto si troufnu říct, že mi tento způsob zvyšování ratingu webovek připadá jako „search spam“. Vedle emailu, je totiž pro mě vyhledávač asi nejvyužívanějším produktem internetu a opravdu mě nebaví procházet při hledání smysluplných informací balastem podobného ražení. Osobně si řadím podobné praktiky mezi nefér, obtěžující (promiňte mi to slovo) sračky.

  4. A tenhle blogspot je jako o cem? Neni nahodou jeste horsi nez to, o cem se tu pise, ze je spatne? Podle mne ano … holt jen dalsi stranka bez obsahu na muj blacklist …

  5. vindibade, v čem je – prosím tě – tento blogspot horší? To, jestli si stránku dáš na nějaký svůj blacklist je samože jen a jen tvoje věc.

  6. On pan Petr Thür není podepsán pod více weby. Pousmál jsem se, když se na weblogy.cz omylem dostal tenhle post z čertoděje:
    http://www.certodej.cz/view/mojetitulky-com PZ v něm píše o projektu mojetitulky.com, mimo jiné upozorňuje na to, že cz verze není zaregistrovaná, což je chyba. No a hádejte, kdo tam teď provozuje další krásný MFA web?;-) Kdo hádá osobu jménem Petr Thür, má bod:-) Nicméně je pravdou, že na jak-udělat web to nemá. Tam si musel dát Petr Thür hodně záležet, takové věty nejdou skoro vymyslet;-)

  7. Bože no a ? Tak holt někdo vydělává na nedokonalosti vyhledávačů (jejich chyba) ohodnotit dobře obsah. Je to snad zločin ? Nebo je to snad amorální ? Pokud ano, jseš si jistý tím že tvoje projekty nezaplevelujou internet ? Opravdu si chceš hrát na arbitra toho co je dobré a co špatné (…nemá právo na život) ?

  8. sh, píšeš: „Tak holt někdo vydělává na nedokonalosti vyhledávačů (jejich chyba) ohodnotit dobře obsah.“ Promiň, ale skoro mi to zní jako: „Vykradli Vás? Bože, no a? Tak holt zloděj vydělal na nedokonalosti FAB zámků (jejich chyba).“ To, že je někde něco technicky možné, ještě neznamená, že je to správné nebo férové.

    Záměrně jsem se v článku vyhýbal termínům jako zločin, amorální apod. Nejsem arbitrem; názor ať si udělá každý sám. To byl/je taky jeden z důvodů, proč se pod články ptám na názor čtenářů. Pokud jde o můj názor: ano, osobně to považuji za nefér praktiku a proto o ní píšu. To je snad to jediné, co pro to mohu udělat. Forma blogu je na toto imho ideální. Až budu chtít psát něco, kde se očekává menší míra subjektivity, zvolím jinou (neblogovou) formu.

  9. Autor tohoto článku si nehraje na žádného arbitra. Je naopak dobré, že o takových webech, jako jsou věci, které dělá Petr Thür, píše. Aspoň jako odstrašující případ pro ostatní. Mimochodem, na webu je aktuálně odstaven AdFox – pročpak asi? Žeby pro porušení podmínek?

  10. pro posouzeni mi schazi link na dane stanky abych to mohl objektivne posoudit.
    pokud si video nestahnu muze se stat ze za mesic tam nebude.
    Lituji ze jsem si v minulosti nekolik web stranek s nekterymi info neulozil, domnival jsem se ze ty stranky nebo podobne budou na netu stale :(

  11. palo: Opravil jsem odkazování na screeny daných stránek. V článku najdeš tři screeny původního webu jak-udelat.cz.

Komentáře nejsou povoleny.