Harrison Ford a TV spoty proti ilegálnímu obchodování se zvířaty

WildAid

Dnes – v rámci Světového dne životního prostředí – byly oficiálně zveřejněny 3 TV spoty s Harisson Fordem, které mají upozornit na nelegální obchodování se zvířaty. Televizní spoty byly vytvořeny organizací CAWT (Coalition Against Wildlife Trafficking).

„Snímky jsou veřejným apelem k zastavení nelegálního obchodu se zvířecími předměty. Nezákonný trh se zvířaty a zvířecími produkty je určován nekontrolovatelnou poptávkou po exotických zvířatech, neobvyklých pokrmech, trofejích a tradiční medicíně zejména v Číně a ve Spojených státech amerických. Obrat černého trhu se zvířaty se pohybuje kolem 10 miliard dolarů a svou velikostí tak konkuruje trhu s drogami a zbraněmi, obchoduje s mnoha živočišnými druhy včetně tygrů a slonů, jejichž stav je již na pokraji vyhubení. Ministerstvo zahraničí USA vytvořilo koalici CAWT ve spolupráci s vládními organizacemi a asociacemi ochrany přírody, jejich cílem je snížit poptávku po těchto produktech prostřednictvím vzdělávání, školení a spolupráce na regionální úrovni.“ (zdroj: Velvyslanectví USA)

Bližší informace o CAWT a akcím proti obchodování se zvířaty najdete na oficiálním webu WildAid.

Co si o tomto problému myslíte vy osobně? Je to marginální záležitost nebo něco, na co je třeba upozorňovat? Koupili by jste si někdy produkt ze slonoviny nebo například z krokodýlí kůže? A jaký je váš názor na vystupování různých celebrit v takových kampaních?

WildAid PSA – Harrison Ford: Souvenir

WildAid PSA – Harrison Ford: Don’t Buy It

WildAid PSA – Harrison Ford: Situation

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

78 komentářů: „Harrison Ford a TV spoty proti ilegálnímu obchodování se zvířaty“

  1. Teda, anglicky moc neumím, nerozumím úplně všemu, co se tam říká, ale je to hodně působivé, šokující a přesvědčivé. Asi to vůbec není marginální problém, jak jsem si donedávna myslela…

Komentáře nejsou povoleny.