Koncert islandských Sigur Rós: Praha nebo Vídeň?

Sigur Rós

Tak mi včera dorazil domů lístek na pražský koncert islandských Sigur Rós (Post-Rock.cz, Last.fm, Myspace.com, Oficiální web) – 19. srpen 2008, Aréna HC Sparta Praha. Bezva. Po sedmi letech se tito post-rockoví guru vrací zpět do Prahy (v roce 2001 vystoupili v Akropoli) a myslím, že to bude hodně povedená show.

Jedinou otázkou zůstává, jak naložit s jejich vídeňským koncertem (8. červenec 2008, Vídeň, Arena). Ještě před 14 dny bylo/jsem měl ve všem jasno. Sigur Rós měli vystoupit ve Vídni. Tečka. Kdo by si takový koncert nechal ujít. Nakonec se z toho vyklubalo i ono pražské vystoupení. Lístky mám tedy (pro zichr) na obě dvě akce. A současná verze a domluva s některými kolegy z redakce je návštěva obou dvou koncertů. Myslím, že toto je ideální varianta.

A co vy? Znáte Sigur Rós? Líbí se Vám? Chystáte se? Vyhrává u Vás varianta Praha nebo Vídeň? A co na to Jan Tleskač?

Lístek na Sigur Rós

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

15 komentářů: „Koncert islandských Sigur Rós: Praha nebo Vídeň?“

  1. hmm. neco tak krehkyho jako sig rus si na stadionu dokazu dost spatne predstavit…. nechapu lidi, kteri tohle organizuji. prijde mi to stejne absurdni jako jit na gotaka na 7cku

  2. Honzo, souhlas. Proto u mě Vídeň vede. Termínově mi sice více vyhovuje ta Praha, ale místem jasně vede Vídeň. Co mi řekl Tlačenka, tak to vypadá, že ta vídeňská Arena (plac na venku) stojí za to.

  3. Ja budu toho casu ve Skotsku, takze asi nic. Ta sparta me fakt nelaka. Kdyz k tomu jeste pripoctu hype, kterej zdejsi mainstream media skrze tlacenky vyprodukujou…. tu Viden ti teda zavidim :)

  4. Dvakrát Sigur Rós? Ohó, závist :)
    Já jsem se ihned rozhodl jít na pražskou akcičku, ale protože jsem momentálně bez peněz a půlka lístků už je fuč + ona Sparta = nevypadá to moc dobře.
    Doufám, že si to případně užiješ za všechny nepříchozí :)

  5. Sigur Ros je nádhera… Vídeň je ještě volná? Hned na to jdu mrknout. Stejně to mám blíž než do Prahy :-)

  6. Já jsem včera dostala lístek na pražský koncert k narozkám…málem jsem se zbláznila :D vůbec jsem netušila že tu budou…Bylo to fakt hodně velké a hodně milé překvápko :)

  7. Ahojte, vyhrala som listok na Sigur ros, ktory predam za 400 CZK (za cenu smsiek co som poslielala), listok je na statie, ja som si totiz kupila listok na statie pri podiu, takze ten moj vyherny je volny. Ak by ste mali niekto zaujem brnknite mi na 774178717

  8. Ó, bylo to úžeasné a já prožila hudební orgasmus. A ne jeden! Zaznělo tu že Sigur Rós jsou příliš křehcí pro stadion, prostředí ale bylo poměrně komorní a S.R. nepůsobili křehce ani z daleka. Naopak, absenci smyčců doháněli tím že do nástrojů fantasticky řezali a bubeník se vůbec nebál do toho pořádě třísknout, když dostal prostor. Nejhlasitější části byly i ty nejlepší. Senzace!

  9. Dokonalééééééééé!!!!!! Myslím že tenhle zážitek ve mně bude doznívat ještě hoooodně dlouho! :)

Komentáře nejsou povoleny.