Volejte věštce: Zábava pro skeptiky, pohroma pro důvěřivé

Už se mi párkrát stalo, že jsem vydržel vzhůru déle než je zdrávo. Doháněl jsem pracovní resty nebo prostě jen dolaďoval nějaké věci na webech. V pozadí mi hrála TV… a někdy i pořad Volejte věštce na Prima. Resp. když se přiblíží 2 hodina ranní, tak na Primu a tento pořad přepínám. Je to totiž příjemná (byť trochu hardcore) zábava. Horší je to však pak pro ty, kteří tomu věří a ještě hůř pro ty, kteří za takové „rady“ platí zavoláním na jejich telefonní linky.

Párkrát jsem se to celé snažil vzít tak nějak s nadhledem. Čím častěji jsem však tento pořad slyšel, tím více žasnu nad schopností některým vydělávat na kdejaké kravině, důvěře či víře lidí. Obecné řeči a ještě obecnější odpovědi. Hlášky, kterými se dá eliminovat to, že se věštkyně netrefí, řekne něco špatně… ztrapní se. Obecné pindy o zdravíčku, narozeníčku, štěstíčku, kterými se nedá nic zkazit… a lidem na druhé straně drátu to možná bohatě stačí. Mimochodem, nic jiného než obecné řeči člověk nenajde ani v běžně dostupných horoskopech. Schválně, kterému znamení zvěrokruhu patří tento horoskop na 10. listopad 2008? Nevidíte se v něm i vy?

„Především starší zrozenci by měli být opatrní. Hrozí vám oloupení kapesním zlodějem. Raději si z domova neberte větší finanční částky. Rovněž nezapomeňte na své příbytky a dobře je před odchodem řádně zabezpečte proti vykradení. Smůlu ovšem můžete mít nejen na zloděje, ale i při sportu.

Práce: Naskytne se vám možnost získat nové místo. Zvažte však své kroky.
Vztahy: Druzí lidé jsou vaše zrcadla, nebojte se proto dívat sami na sebe.
Peníze: Výdaje pořádně převyšují příjmy. Bylo by vhodné s tím začít něco dělat.
Zdraví: Zkuste si pustit relaxační hudbu anebo vaši oblíbenou píseň či skupinu.
Tip na dnešní večer: Ve 14 hodin zde najdete tip na dnešní večer.“ (zdroj: Horoskopy.cz)

Co mi přijde nejšílenější, je to, že větškyně si jsou ve svých odpovědích tak jisté a lidé jim (a snad se nyní pletu) občas i věří. Pokud se baví o obecných věcech, dá se to ještě zkousnout. Pokud však padne řeč na řešení partnerských vztahů, běhá mi z toho občas i mráz po zádech. Nedokáži si představit, že by se někdo z mé rodiny hrabal v osobních vztazích s takovou „autoritou“ a na základě takového pořadu/rozhovoru by se pak rozhodoval o dalším životě – jestli se s někým rozejít/nerozejít apod.

No, nezávidím těm „bábám kartářkám“. Na takovou snůšku nesmyslů musí mít člověk žaludek. Navíc po vás občas někdo chce relativně konkrétní odpověď. Není pak lehké říct něco moudrého. A když se sami jako naše „milé věštkyně“ vydáte na tenký led a snažíte se říct něco konkrétního (třeba věk, počet nebo pohlaví vašich dětí), je o zábavu postaráno.

„Vy máte dvě děti, že?

Ne, jen jedno…

Jojo, ale já tam vidím dvě. Maminko, budete mít ještě jedno dítě… “ (zdroj: volná parafráze jednoho z volání do pořadu Volejte Věštce)

Naše věštkyně těžký život maj. Někdy jsou v úzkých, někdy se seknou (asi tak v mezích pravděpodobnosti). No, co byste chtěli za 70 Kč za každou započatou minutu.

Disclaimer

Tímto článkem se nesnažím tyto ani jiné věštkyně shazovat ani ztrapňovat. Samotný pořad to už dokonale udělal za mě.

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

52 komentářů: „Volejte věštce: Zábava pro skeptiky, pohroma pro důvěřivé“

  1. Ano, po par pivech nebo jinych jedech dle chuti to dostava jeste vetsi grady a v pripade silnejsich halucigenu i jiny rozmer. Obcas me napadna rouhacska myslenka, ze je to dokonce lespi nez Teleshopping s Horstem Fuchsem….

  2. Lepší jak Horst? Neexistuje! Ah ty raná na Primě, kde jen jsou…
    Jinak o tomhle pořadu slyšim poprvé (a upřímně i naposled). Já bych se u toho jistě akorát rozčílil, jak jsou někteří tak tupí…

  3. Tenhle pořad jsem vyděla několikrát a je velmi zábavný!!!!!!Včera 31.12.se my tam líbyla Jituška se my sympaticka!!!!!!!!!

  4. Dívám se na ně denně.
    Zejména je-li Marcelka, znalec lidske povahy,ktera se smyslem pro humor
    komentuje ovce,které volají za nemaly peníz.
    Nevolám tam,ale líbí se mi,jak lze vytáhnout peníze z kapes (zejména starých žen),které v zoufalství samoty volají a ptají se na zdraví,své děti kterých je mnohdy několik, a to čarodějky opravdu rady nemají:-),potřebují tzv. „prostor pro dalšíhio diváky“,neboť štěstí přeje připraveným :-)
    Až na vyjímku Ivanky Reginy,okřikují volající a peskují je za jejich nemalé částky!!!

  5. VICE SE NAUCIM V TOMTO PRADE NEZ ZA CELY ROK POSLOUCHAJIC RUZNE DEBATY PSYCHOL. APOD.NECO MEZI NEBEMA ZEMI JE,KARTY NELZOU,JEN JE TESKY RICT TOMU KTERI VYKLADA HOLOU PRAVDU,PODAVAJI TO JEMNE,PI.MRCELA PRES KELTSKOU KULTURU,PI JANA PRES CISLA,PI.MARTINA PRES OPTIMISMUS A PI IVANA PRIMO BEZ MOC OKLICEK,JE TO SKVELY,FANDIM,VERIM I PRES TECH 70 KC ZA MINUTU PROTOZE KOLIK SE FIREM NA TYTO PENIZE NAVAZUJE……….AT PORAD ZIJE !

  6. Vzkazujeme paní Martince Blažence Boháčové, že její řeči předčí všechny komediální seriály a její výklad je opravdu tak obecný, že by seděl i na osud celé planety. Měla by z tohoto pořadu vypadnout, protože dělá ostudu celé esoterice. PS: Není lepší než Horst

  7. Sakra :D Tohle je krutá blbost. Nechápu, jak tam někdo může zavolat.

    Věštba pro vás:
    Čeká vás skvělá budoucnost – pořad skončí… Doufejme…..

  8. Vyhodila bych pani Kosanovou.I kdyby mluvila 100x pravdu tak arogantniho cloveka by clovek pohledal. Jeji nervozni misty az drze odpovedi me pokazde znovu a znovu dostanou.Pripoctu li prisprostly styl chovani a urcite kolotocarske vzezreni…e to katastrofa.Martina Bohacova a Regina mi naprosto vyhovuji.A p.Jana Skalova je pro me tak „ublafana“ ze je to obcas tak absolutni ze obcas vaham a rikam si ze by byl for kdyby z nich jako jedina vazne „vykladala karty“ a videla do budoucnosti:-)

  9. je to děsná trapárna,celý ten pořad,trapné jsou i protagonistky,jen ivana regina je tak nějak schopná,ale že se propujčí do takového pořadu se divím,ty ostatní tři,to je kapitola sama o sobě,p.Boháčová to je ukřičená přetvařujíci se osoba,s tím svým připraveným patří svět a pozitivním myšlením,vykřikující toto dokola,a né moc příjemným hlasem,navíc děsným přízvukem,která lidi balamutí děsnejma hláškama,p.Skálová to je tragikomedie,to je konec,hádá,hádá,a je dosti lidem už pro blázny,p.Košanová to je lidový vypravěč,trochu psycholog,ale nepříjemná,ulisná,a ty drápy to je tak jediné co muže předvádět,žasnu,hlavně nad staršími ročníky,to je děs,tolik peněz za takové nesmysly dají,člověku je to až líto,někdy mě to až naštve,co dovedou kartářky odpovědět,to si děláte snad blázny,bez mrknutí oka

  10. Ahojky, už je nemůžu ty kartářky ani slyšet ne tak vidět.Když začne jejich pořad, tak už automaticky přepínám. Je to zlodějna největšího kalibru. Nejvíce se mi líbila snad paní Martina a divím se, že se k tomu propůjčila.Abych přešla k věci, proč jsem na tento pořad zanevřela. Jedenkrát jsem se jen ze zvědavosti chtěla něco zeptat a tak jsem asi 3 x vytočila číslo a nikdy jsem nebyla přepojena, ale mohla jsem poslouchat to jejich audio, ale s tím, že vás dopředu nikdo neupozorní, že se i toto platí.Myslela jsem, že mám čekat až mě přepojí. Jak jsem byla překvapena, když mi přišla částka 1.200,-kč za tři pokusy se dovolat.Měli by se všichni co mají do činění s tímto pořadem stydět, takto okrádat lidi. Bohužel jsem naletěla.

  11. Ahojda,
    tak dnes se také koukám na pořad volejte věštce. Je to děs, jak opravdu můžou mít ty věštkyně na to žaludek.Zahrávat si s lidma a ještě za to pobírat nehorázné peníze. Dnes je tam nová věštkyně , nějaká paní Demetrová nebo jak se jmenuje, pokaždé, když ji někdo zavolá třeba ohledně partnerského vztahu, tak se hned zeptá, jestli je tam něco v nepořádku, samozřejmě plno lidí jí odpoví, že ano a hned může věštit slovy typu, ano vidím krizi. Samozřejmě , že to řekne, protože lidi jí v tom napomohou. Zajímalo by mě, kdybych tam zavolala a sdělila ji nějakou lež, jestli by mi to odsouhlasila, asi ano….
    Lidi zamyslete se nad sebou, místo toho zavolání za hříšné penízky, si radši něco kupte, z čeho budete mít radost a co Vás aspoň na chvíli potěší…….

  12. Nechci obhajovat kartářky, ale pomahají lidem , které jsou v nouzi a ti co kritizují by se měli zamyslet sami nad sebou. Dole na liště v tv je jasně napsané kolik to stojí a za každou započatou minutu a je tam na to opravdu upozorněno i na začátku vašeho hovoru. Já jsem jedna z nich v éteru a věřte, že se snažím odpovědět co nejrychleji a ani jedna z vás nechce vyhazovat vám peníze z kapsy.A je pravda, že je mnoho těch kteří se chtějí v televizce slyšet a raději čekají a pak jsou v šoku kolik je to stálo a to opravdu stačí, když je děvčata upozorní , aby si ztišil ten dotyčný tv a ono se nic neděje . Neubližujte zbytečně.I špatné pomluvy se vrací a jednou tolik.Tak vás i tak máme rádi

  13. Tak jsem si to schvalne pustila. Strasne blaboly tam vyklada silne neprijemna dama jmenem Kosanova. Nedokazu rozpoznat, jestli tem svym kecum veri nebo tam proste jen sedi a vydelava penize. Je pravda, ze je na obrazovce informace o tom kolik hovor stoji, ale uz tam neni napsano, ze nez vas vubec prepoji na tyhle placacky nesmyslu, tak k vam bude hovorit automat a tim navysi hovor na tisice. Je taky pravda, ze cloveka nikdo nenuti, aby tam zavolal, takze zalezi opet na blbosti lidi, ale horsi je, ze ty damy, ktere si tam hrajou na vestkyne maji zaludek na tento zpusob obzivy, kdy vydelavaji na duverivosti nestastnych lidi v zoufale situaci. Pokud pujdu s jakoukoliv kamaradkou pres ulici na kafe a sverim se ji, tak mi povi uplne to same zadarmo a dokonce bez karet :))) Mila Zdeno, to co tady ctete nejsou pomluvy, ale nazory. Za ty se nikomu nic nevymsti, ale vam mozna jednou bozi mlyny domelou za to, jak jste zneuzivala nestesti lidi a blabolila jim do sluchatka za penize to,co vas zrovna napadne. Pokud byste byla opravdu zkusena kartarka, nebylo by vam zapotrebi se propujcit vesteni po telefonu o kterem byste (jako zkusena kartarka) vedela, ze nemuze fungovat a preferovala byste osobni kontakt, kdyz uz tedy chcete neco vyvestit. :))).. Tak si to uzivejte i se svyma uzasnyma kolegynkama z eteru :))), preji vam vse dobre a hlavne hodne fantazie!

  14. Ja se na ten pořad koukám,nebo u něj usínám,protože jsem nespavec.Mám na to jediný názor.Vím ,že to nejde,ale pořady tohoto tipu bych zakázala.Clověk se diví,kolik naivních lidí volá a dokáže provolat neskutečné peníze.Paní Zdeno,že se nestydíte,fuj.A proč těch 70 kč za minutu ,není napsáno pěkně velkými písmeny?Protože to je tak drobně napsáno,aby si toho málokdo všiml.Můj názor je ,že prostě okrádáte lidi.

  15. nila žaneto nikdo te nenuti at tam volaš mam pocit ze jana je dost dobra urcite lepsi nez ta duchodkine ktera si tak protireci.

  16. Katko,
    to je mi jasné, že mě nikdo nenutí, abych tam volala. Ale je mi i někdy líto těch starších důvěřivých lidí a opravdu nejsem jediná, která nechápe, jak s nimi takhle někdo může manipulovat.Ti lidé tomu věří, věří, že třeba bude vše v pořádku, když jim to věštkyně řekne a v životě to bude třeba naopak, tak to s nima musí zákonitě seknout, protože jsou naivní a věří všemu.Je to opravdu jen zahrávání s lidma a ještě k tomu za nehorázné peníze , hnus!!!!
    Jak píší i Ti ostatní, měly by se takové pořady zrušit….

  17. Je mi z toho smutno. Vždyť každý soudně uvažující člověk to nemůže brát vážně. Souhlasím s autorem článku, že to je velká špinavost, zejména vůči starším lidem. Co mi vadí nejvíce je to, že telefonní číslo je tam „vylepené“ po celou dobu, ale částka za zavolání se tam prakticky neobjevuje. To je velká prasárna, ale asi dobrý džob. Ale kdyby náhodou někco z vás potřeboval vyložit budouctnost. tak jsem vám k dispozici. Balíček karet mám a když mi povíte základní informace, tak vám něco nakecám. Beru pouze 100 Kč za sekundu. No neber to!!!!! Myslím si, že by si zaměstnavatelé měli dávat dobrý pozor kam zaměstnanci volají, poněvadž silně pochybuji, že za takovou krávovinu jsou ochotni zacvakat ty šílené peníze. Bylo by možná řešení, že pokud se jedná o osobu, která se ptá na zdraví a ty „odborkyně“ mu vyloží něco jiného než se ztotožňuje se skutečnostní, tak bych jim dal veškeré náklady na léčení k úhradě a v případě úmrtí doživotí. Nebuďte hloupí a přeji těm chytřejším dobrou noc.

  18. Pouze jsem se snažil upozornit na zhovadilost takových pořadů, které z důvěřivých občanů tahají peníze za jejich hloupost! A chtěl bych vyvolat o takových nekalých praktikách diskusi. Pokud bude mít někdo zájem.

  19. Peetersi, naprosto souhlasím. Včera jsem měl možnost zkouknout další „volání věštce“ a zase jsem se nestačil divit. Chápu, že lidé hledají nějaké jistoty a něco, čemu věřit… ale toto je mazec. Nechtěl bych být v kůži partnera, jehož partnerce věštkyně řekne, že náš vztah stejně nemá budoucnost a skončí. Zajímalo by mě kolik takových „sebenaplňujících se proroctví“ (viz třeba Mojmír Hampl, Robert Merton, banky a sebenaplňující se proroctví) jsou takhle naplněny.

  20. hezký článek
    a docela trefný dodatek,. …Tímto článkem se nesnažím tyto ani jiné věštkyně shazovat ani ztrapňovat. Samotný pořad to už dokonale udělal za mě. DDD

  21. a taky-… ne, jen jedno. ..jedno? tak to vidim, že budete čekat
    bo- nemám ani jedno.,nemáte? tak to vidim na dvojčata
    atd atd

  22. Jednou jsem v diskusi u kartářky zavedla na toto téma řeč.Mohu říci,že argument-musí z něčeho žít mě pobavil.To,co uměj,je dar od boha atd.Její zastánci,mě nařkli ze závisti,ubohosti a dokonce mi vynadali do krav.Přitom ta jejich kartářka se vyjadřuje hrozným způsobem.Nic proti nim nemám,ať si někde doma věští za lidové ceny.Musím se přiznat,že když slyším ,jak opakují číslo,tak mě připadají(slušně řečeno) jako prostitutky.Myslím si,že to je zhovadilost,jak napsal peeters.Vyvolat na toto téma diskusi už nestačí.Chtělo by to něco jiného.každý nemá internt.Možná by mohla paní Jílková v tom svém pořadu zapracovat.Docela bych rada viděla kartářku jak neustále opakuje číslo a nikdo by nevolal,nebo pár lidí co na to maj.Jsem asi škodolibá,co?

  23. Čtu si předchozí příspěvky a těší mě, že nejsem jediný, komu tyhle nekalé praktiky vadí. Právě teď jsem omylem přepnul zase na tuhle ptákovinu a vzpomněl jsem si na všechny ty hlupáky, kteří chtějí vědět, jak nadále naložit se svým, zřejmě bídným, životem. Pokud si všimnete jedné maličkosti, tak tam nevolá ani tak stará generace, u které by se dala předpokládat jistá víra v proroctví, ale především občané mladšího, středního a pokročilého věku. A tady si jsem téměř jistý, že u převážné většiny volajících v tuto noční hodinu se jedná o pracující v nočních směnách, kteří nevědí jak zabít nudu. Prostě i tak se dají vydělávat a utrácet peníze. Ale už se více tímto tématem zabývat nehodlám, protože mi vždy stoupne hladina cholesterolu v krvi, a ty „krásky“ mi za to určitě nestojí. Doufám, že se najde někdo, kdo si nechá vyložit ty jejich zázračné karty a řekne, že tam kdákají ptákoviny. Ale to za ty peníze opravdu nestojí. Myslím, že bychom měli změnit téma a věnovat se našim tak sebe rádi nazývajícím „celebritám“. Buď tito lidé nevědí co to slovo znamená nebo jsou to absolutní snílci. To vám zaručuji nekonečnou zábavu a nekonečné téma.

  24. To jsem se dneska zase nasmál
    -budete se stěhovat
    ..ale Já už se stěhovala
    -tak se budete stěhovat ještě jednou
    ..ještě letos?
    -jo eště letos

    nooob
    to je demence

  25. Pořady typu Volejte věštce jsou hrůzným oblbováním lidí. Pokud může být zakázáno mít při řízení auta mobil u ucha, pokud existuje společenský konsesus s tím, aby učitel byl stíhán tehdy, když děti učí, že jedna a jedna jsou tři, pak by přece mohly být zakázané a stíhané i tyto pořady. Můžou nadělat minimálně stejné škody jako telefonování při řízení či výuka dětí zjevným nepravdám.

  26. JE TO PODVOD..KOŠANOVÁ TO JE LHÁŘKA,NIC MI NEUHODLA A JE Z CV JAKO JÁ.VŮBEC MI NEŘEKLA ,ŽE BUDU CESTOVAT DO USA A PO EVROPĚ…

  27. dobry den chtela bych se zeptat jak bude pokracovat muj vztach z mim pritelem je narozen 4.11.1986 jmenuje se karel a ja jsem narozena 31.07.1989 jestli by ste byly tak hodne a mohli by ste mi odpovedet dekuji nashle

  28. Dvě věci na světě jsou nekonečné: vesmír a lidská hloupost.
    I když s tím vesmírem si nejsem tak úplně jist.
    (Albert Einstein)

  29. Kdo jste v opozici ohledně věštětí, tak jenom napíši toto. Divili by jste se, jak daleko se dá dohlédnout. Netvrdím, že všichni věštci jsou extra třída, to ne, ale jsou i ti, co skutečně umí. Jen lidi nepoznají, kdo je ten dobrý a kdo špatný. Ale osudu se stejně nelze vyhnou, lze ho jen zmírnit a to záleží už na nás jakou si vybereme cestu. Jen ještě dodám, že vidět do předu je opravdu děsivé.

  30. Tak vidím, že nejsem zdaleka jediná kdo na ten pořad kouká. Ještě nikdy jsem tam nevolala, ale myslím si, že přes telefon se hovno zjistí. Věšštění jako takovému věřím ,ale pouze když je to osobní setkání a kartářka vám to osobně vyloží. Takhle přes ten telefon mi přijde , že akorát plácají nesmysly. Protože nic neví a snaží se vám jen namluvit nějakou tu nijakou budoucnost. Stejně na ten pořad se dívám, ale fakt jen pro pobavení.

  31. Koukal jsem na to posledně a měl jsem dost podobný názor jako vy. Jeden telefonát mě ale dostal. Volal tam kluk, že by se chtěl zeptat na zdraví své sestry ročník bla bla bla… a ta věštkyně na to – ale vy žádnou sestru nemáte a měl byste si dát pozor na svou finanční situaci. To mě totálně odzbrojilo jelikož ten kluk opravdu sestru neměl a volal tam jen proto aby si z ní udělal srandu. A po hlasu na něm bylo poznat že z toho byl dost v hajzlu. Rozhodně těmhle pořadům nevěřím, ale nad tím jak tohle uhodla mi zůstává rozum stát…

  32. Tom:
    To je snad jasné – volání bylo předem domluveno, aby zvýšili „důvěryhodnost.“

  33. Ty starý lidičky asi netuší na kolik peněz je to opravdu vyjde.Určitě si myslí, že se jim to začne načítat až jsou spojeni. Tak co by nedali 200.- 300.-Kč Ale netuší že jsou v tom už třeba za 2000.- Kč Protože než někoho spojí tak tak vás nechají pěkně vydusit. Pak řeknou jednu dvě věty a už nikdo nic nezmůže.

  34. Vsechny ty vestkyne odprasknout! Hlavne tu cigosku … ty zdravicko, stesticko ;-)

  35. Vsechny ty vestkyne z toho poradu odprasknout, hlavne tu gigosku … ty zdravicko, stesticko … ;-)

  36. Take to sleduji
    A jednou tam volal chlapek zvedli mu to a rika
    Dobrej chci mluvit s tim vestcem a ten blbec nevim jestli je ted na nova cinema nebo na prime ten chlap co mluvi jak buzna.
    To neni ale podstatne
    No a ten co tam volal rika chci mluvit s vestcem a TEN LHAR rika ano prave s nim hovorite
    Zakaznik: S tebou mluvit nechci dej mi to ho vestce za tebou
    Takto se to opakovalo asi 2x NEBO 3X
    A po te zavesili muu hovor A TEN LHAR rekl
    Vyborne naladil sem se na vasi pozitivni energii uz vim jakou ste mi chtel polozit otazku a co vas zajima
    tOHLE KDYZ SEM VIDEL ME POBAVILO NA TOLIK ZE SEM KOUKAL AZ DO KONCE :d :d :d :d :D :D :D

  37. tak se na to nekoukejte nebo si udělejte svůj jiný pořad
    PŘECI VÁS NIKDO K NIČEMU NENUTÍ
    miluji takové ty rádoby prudce inteligentní posměváčky, jak nemaj co jiného na práci než hodnotit noční pořady – opravdu kde berete ten čas??
    Autor článku mi připadá jako ANDÍLEK DEBÍLEK co byl ve škole šikanovanej a tak snáší kritiku kde se dá. Hraje si na přísnou objektivitu, na postoj bezpodmínečně nohama na zemi a jakýmsi posměškem ve tváři komentuje vše co mu bylo ve škole vtloukáno jako nenormální :) v hospodě ho už nikdo nechce ani poslouchat, protože všem už připadá jako anarchista, vlastně neexistuje téma, kde by někomu neoponoval…takový člověk je ve skutečnosti velice sám..TO MI ŘEKLY KARTY Vaše EDISALES

  38. @pani vestkyne:
    Moc Vam fandim! Muzu se zeptat, co karty rikaji o me?

  39. Lucie: Jen stručně, Vaše karty se opět mýlily – jak se šikanováním, tak s hospodou, oponováním, samotou či s tím anarchistou. Ke zbytku tím pádem ani nemá cenu se vyjadřovat. Ani tentokrát mě „řeč karet“ nepřesvědčila… :o)

  40. Lucie Edisales a jiné materiály tohoto kalibru jsou nutnou protiváhou našich vlád za posledních 20 let.Nebudou si připadat jediní trapní a zbyteční.Prostituce je běžná záležitost a nemusí jít vždy o holky kolem Uhelného trhu.Jestli chce někdo házet peníze z okna,je to jeho věc a hloupost.Já bych je neodsuzoval,ty věštce a podobné excesy,je to kontrolovatelná zlodějna a okrást se nechá každý dobrovolně.Děkuji panu Čaníkovi,poslal jsem mu kontakt,doufám že se ozve.Floyd

  41. Bože! Dnes jsem zůstala o trochu déle vzhůru a říkala jsem si, že se juknu na primu a co nevidím? Nějakou maškaru, co mi připadá trochu připitá (nevím, jestli je taková vždycky) s jejím věčným „Volejte naši linku“. No tak si říkám, třeba to bude dobrý, bude sranda. Pak jí tam zavolá nějaká holka s tím, že miluje dva muže a neví, kterého si má vybrat a paní „Věštkyně“ jí odpoví že toho, kterého zná déle. Nato slečna zaraženě řekne, že je oba zná krátkou dobu. Kartářka převrátí svá slova na to, že jde o muže, který o ni bude míti déle zájem, s tím prý nakonec skončí. Nato se jí slečna snaží něco namítnout, ale to už jí paní Věštkyně říká, že už musí skončit, protože tam volají i jiní. Nato se děvče ještě zeptá, jak dlouho jim to vydrží a kartářka řekne, že celý život to asi nebude, ale bude to dlouhá doba.
    (Ehm, takže slečna teď ví, že holt bude čekat a povede to na obě dvě strany a pak to snad jeden vzdá a bude její ne doživotní, ale alespoň dlouhodobá láska…)
    No a co myslíte? Po tom, co se tento hovor tak kvapně ukončil se ještě dlouhou dobu čekalo, než někdo zavolá… To už sem to raději vypla. Přišlo mi to až moc děsivé… Naprosto souhlasím s tvým článkem!

Komentáře nejsou povoleny.