Caspian a FDK na Chapeau Rouge (Praha, 19.10.2008)

Už za pár dní – v neděli 19. října 2008 – vystoupí poprvé v Praze americká kapela Caspian. Předskokany jim budou dělat čeští neurometaloví FDK. Caspian navštíví koncertně Českou republiku (a jestli se nepletu i Evropu) naprosto poprvé. Nečekejte večer plný utahaných cajdáčků. Na to se vám v pražském klubu Chapeau Rouge každý vykašle. Připravte se na hluboký zářez do vašeho srdce. Caspian dokáží vytvořit skvělé rozverné tracky, i emotivně hluboké pasáže… nikdy však nezapomenou na to, že song je třeba řádně okořenit; nejlépe pak posluchače rozmlátit o podlahu nejdříve, jak je to možné. A předskokani FDK? Bacha, kašlou na bonton a perou to do posluchačů hlava/nehlava. Tento večer fakt všem vřele doporučuji.

Caspian (USA – Post-Rock/Instrumen­tal)

Caspian

Caspian pochází z Beverly (Massachusetts, USA); prostě kousek od Bostonu. Do zpěvu jim nikdy nebylo a tak podobně jako jiné post-rockové kapely vystavěly svou existenci na ryze instrumentálním základě. S posluchači a hlasitostí si nikdy nedělali moc starostí. Jejich hudba je pro hluk a hlasitou reprodukci jako stvořená. Neznamená to, že u Caspian se nedočkáte klidných pasáží. Jsou však spíše předehrou, přípravou na neskutečnou jízdu končící někde za hranicemi extáze a katarze.

Caspian za sebou mají nahrané 2 EP, 1 LP a nějaké ty kolaborace. V roce 2005 nahráli své první EP – You Are the Conductor. Krátké, svižné úderné. V roce 2006 jim pak vychází další Tour EP. V roce 2007 přicházejí s bombastickým albem The Four Trees. Deska, která srazila na kolena nejednoho posluchače a recenzenta. Nevěříte?

V současné chvíli tvoří Caspian:
– Philip Jamieson (guitar, programming, loops)
– Calvin Joss (guitar, glockenspiel, loops)
– Erin Burke-Moran (guitar)
– Chris Friedrich (bass guitar)
– joe vickers (drums)
– Burke-Moran (přišel do kapely po vydání The Four Trees).

Něco víc o Caspian:
oficiální web Caspian
profil na Last.fm
profil na Myspace.com
profil na Post-Rock.cz

FDK (ČR – Neurometal)

FDK

Kapela FDK (Fuck Da Karot) vznikla v roce 2001. Styl hudby sami členové označují jako neuro metal. Ale čert vem škatulky, důležitý je společný duch a feeling, který vkládají všichni společně do tvorby FDK. V roce 2006 vydali FDK čtyřskladbové EP. Na spadnutí je letos jejich debutové LP.

Členové FDK jsou:
– Cholda: vocals, guitar
– Vanja: guitar
– Hujer: bass guitar
– Přéma: drums
– Babb: vocals, guitar, sampler, synthesizer

Něco víc o FDK:
oficiální web FDK
profil na Last.fm
profil na Myspace.com

Další info

Další info o koncertě najdete třeba na Last.fm; případně se ptejte na info[zavináč]post-rock[tečka]cz. Cena lístku v předprodeji je 180 Kč, na místě pak 200 Kč. Koncert bude 19. října 2008. Začátek v 19:30 (ehm, nebo mírně později) v v pražském klubu Chapeau Rouge. Lidé, jděte!

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

362 komentářů: „Caspian a FDK na Chapeau Rouge (Praha, 19.10.2008)“

  1. Diky! Je super, ze navzdory faktu, ze lidi v Cechach jsou liny chodit na koncerty (dobrejch) kapel, porad akce poradas. Vim, ze mam dochazku taky pekne nahnutou, ale tohle klapne. Keep up!

  2. Honzo, dík za podporu. rád se tam s tebou zase uvidím. Sám jsem zvědavý na nové prostory. Myslím, že tento koncert bude stát opravdu za to. Navíc z mé strany to asi bude na dlouhou dobu poslední koncert, který dáváme do kupy. Tak si ho musíme pořádně užít. Proto přijďte v hojném počtu.

    Ohledně toho chození na koncerty v Čechách. Před nějakou dobou jsme to rozebírali s Adamem z Silver Rocket. Těch kapel, co tu v Čechách teď koncertují, je šíleně moc… a i kdyby člověk chtěl, tak všechny nestíhám. Prostě penetrace je penetrace. ;o)

Komentáře nejsou povoleny.