Digsby: Vyladěný kecálek s novými funkcemi

Už nějakou dobu používám IM Digsby. Respektive: nejdříve jsem nepoužíval a jel dlouhou dobu na Mirandě, pak jsem Digsby objevil, byl nadšen, používal, vychvaloval kudy chodil, pak zjistil, že mi tam vadí pár věcí, pak trpělivě používal dál (i když méně), pak chvíli nepoužíval, abych zjistil, že fakt nic lepšího není… a pak znovu používal. Chytáte se? Tak si to projděte znovu. A současný stav? Používám a rád.

O co vlastně u Digsby jde? Vše podstatné už dříve popsal Woko ve svém článku Digsby: Nová krev v messagingu; nebo jste to mohli najít třeba na Živě. Pro mě je Digsby silným nástrojem především z těchto důvodů:

pěkný na pohled + kvantum vzhledů jako bonus, multiprotokolový (AIM, MSN, Yahoo, Google Talk, ICQ, Jabber, Facebook Chat), řada vychytávek a funkcí, kompletní po instalaci (žádná doinstalace x různých pluginů a složité vylaďování). Prostě šikovný a silný nástroj.

integrace sociálních sítí Facebook, MySpace (ten sice moc nemusím, ale dejme tomu), Twitter + mailů… a od tohoto týdne i LinkedIn – pro mě je toto obrovská výhoda Digsbyho.

možnost aktivace pop-up oken, do kterých jde i psát – není tak třeba komunikovat přímo v IM, ale můžete si pře reakcích na nové posty dělat svou práci.

Ale proč píši zrovna dnes o Digsby? Dřívější „dětské nemoci“ totiž byly tento týden vychytány a tak se Digsby opět posunuje o velký skok kupředu. Tento týden byla vydána nová verze, kterou se řeší řada bugů, vylepšuje – tak často kritizované – velké zatížení RAMky, vylepšena konektivita (kterou jsem si už tak Digsby vychvaloval). Prostě kus práce k ještě lepšímu kecálku.

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

286 komentářů: „Digsby: Vyladěný kecálek s novými funkcemi“

  1. Ahoj. Chtěla bych se zeptat, jak se dá dát na Digsby ICQ status? Kdykoliv si ho změním, ostatní vidí, uplně jinej status… Prosím poradíte mi??? Děkujůů.. Prosím, napište mi na e-mail.. VendaSvatosova@seznam.cz

  2. Zdravím,
    pokud ještě používáš digsbyho tak víš, že blbne diakritika s QIPem a místo znaků s háčky a čárkami se zobrazují nějaký znaky (asi azbuka).
    Neexistuje už nějaká úprava, která to napravuje? Bohužel je dost loserů, který ještě program jako qip používají :-(

  3. Hm rikas loseri co pouzivaji Qip? tak az tenhle program pojede na ramkach jako Qip potom mozna?! zatim je tohle ale podle me program haluz hehe co nestoji ani za test na jedno zpusteni.

  4. Jojo QIP používají amateří kteří nechtějí být otravovány reklamy na ajsku.. co myslíš tím ramky? 1gb ram stojí pomálu jako pivo tak to bych vůbec sem netahal :-D a když už máš 512ram tak bych to řešil mirandou která je´programátorsky úplně jinde než něco jako ruskej qip.. njn lidi jsou jak ovce, vidí zelenou tráva a jdou se pást…

Komentáře nejsou povoleny.