Tunisko: Cenzura YouTube a dalších webů

Dnes jsem na EuroNews zahlídl zajímavou reportáž. Řekl jsem si, že by nebylo špatné o tom něco napsat. Nedalo mi to a začal jsem kolem té reportáže více pátrat na netu. Během hledání jsem narazil na odkaz na DailyMotion (původem francouzskou obdobu YouTube). Odkaz nešel, ale nějak mi nedošly souvislosti. Pak jsme se však zkoušel dostat na YouTube a zjistil jsem, že Tunisko weby jako YouTube a DailyMotion od roku 2007 blokuje. Už jsme se delší dobu nesetkal s cenzurou. A Tunis je pro mě příkladem, že cenzura stále existuje. Nemilá novinka pro mě.

Prostě naskočí jen:

Not Found

The requested URL youtube.com was not found on this server.

Více informací najdete třeba na DigiActive, Global Voices Online či Contentinople. Dokonce pro FireFox existuje například i extension Access 404 in Tunisia! 1.0.6. Bohužel funguje jen pro nižší verze FireFoxu… a mně se s tím více hrát nechtělo. Mám přece dovolenou.

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

2 komentáře: „Tunisko: Cenzura YouTube a dalších webů“

  1. V CR je ale cenzura taky, prozatim to zacal praktikovat jeden telefonni operator. Stat nyni sice fyzicky neblokuje nic, ale prakticky kriminalizovanim prohlizeni specifickeho obsahu cenzuru zavedl taky. Jasne jde rict, ale CR zakazuje pouze zavadny obsah. Jenze Tunisku, v Cine a dalsich se obhajuji zcela stejnym tvrzenim.

Komentáře nejsou povoleny.