Monotea klame ve svém Prohlášení

Monotea klame ve svém Prohlášení

Před chvílí se na webu firmy Monotea objevilo prohlášení následujícího znění:

PROHLÁŠENÍ

Firma Monotea nemá nic společného s firmou Expert SoftWorks ani s produkty SMS Posílač, SMS Zdarma ani Správce CD a DVD. K této firmě jsme v konkurenčním vztahu a bohužel Vám nemůžeme pomoci s řešením problémů s těmito produkty jinak, než že Vás přesvědčíme k přechoddu k naší firmě a našim kvalitním a funkčním produktům.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že kdokoliv, kdo jen zběžně zná situaci kolem firem Monotea, Expert Softworks a pana Kořínka, si udělal obrázek sám. Snad jen proto, že se na Expert Softworks těžce hledají hledaly kontaktní údaje, uvádím níže screeny „majitelů“ domény Monotea.cz a Expertsoft.cz. Z nich je myslím více než jasné, že firmy Monotea a Expert Softworks spolu přece jen něco společného (stále ještě) mají.

Monotea.cz

Podrobnější info hledejte na Nic.cz nebo Ranky.cz.

Screen domény Monotea.cz

Expertsoft.cz

Podrobnější info hledejte na Nic.cz nebo Ranky.cz.

Screen domény Expertsoft.cz

Aktualizace (27.6.2008, 11:30 h)

Před chvílí jsem od pana Kořínka dostal následující mail:

Vážený pane Čaníku,

již jen podle titulku si Váš článek číst nebudu, ale musím Vás požádat o okamžité stažení článku.

Firmu Expert SoftWorks vlastní p. Schánil, jak jistě víte, a já pro tuto firmu pouze pracoval jako řadový programátor, přičemž již minimálně půl roku pro p. Schánila nepracuji.

Založil jsem svou vlastní firmu Monotea, která Expert SoftWorks konkuruje, ovšem nic dalšího s ní společného nemá. Mé proddukty jsou vysoce spolehlivé a technická podpora firmy Monotea je na velmi vysoké úrovni. Nepředpokládám, žže toto dokážeete possoudit vzhledem ke krátké exisstenci mé firmy.

Váš e-mail spolu s odkazem na článek nyní předám svému právnímu zástupci a podám na Vás žalobu za pomluvu.

David Kořínek, Monotea
www . monotea . cz

Obrázek si udělejte každý sám.

Aktualizace (27.6.2008, 13:00 h)

Má reakce na mail pana Kořínka:

Dobrý den pane Kořínku,

děkuji za mail.

Článek stahovat nebudu.

Ad předání podkladů Vašemu právnímu zástupci: samozřejmě na to máte právo. Na jakékoliv oficiální jednání mezi námi a našimi případnými právními zástupci se těším.

S pozdravem

Ing. Petr Čaník

Bohužel proti panu Kořínkovi toho mluví příliš mnoho… počínaje podvedenými klienty a konče datovou stopou, kterou zanechal na internetu (viz třeba Archive.org nebo i obyčejný Google)… ta například vedle jiných věcí ukazuje, v jakém skutečném postavení byl pan Kořínek vůči firmě Expert Softworks. Občas je mi až líto, že papír snese všechno.

Pro bližší seznámení s tímto případem doporučuji následující články:

Čaník.cz: Monotea: Nástupce podvodného a neseriózního Expert Softworks?

Čaník.cz: Expert Softworks: Jak na trestní oznámení?

Čaník.cz: Spamuje Expert SoftWorks záměrně nebo omylem?

Čaník.cz: Expert Softworks: Jak na trestní oznámení?

Živě.cz: Varování před produktem SMS Zdarma z dílny Expert SoftWorks

PCWorld.cz: Varování od čtenářů PC WORLDu

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

165 komentářů: „Monotea klame ve svém Prohlášení“

  1. Zdravím všechny podvedené firmou expertsoft a spol.pozor na firmu monotea,která je dle mého názoru naprosto identická s firmou Expertsoft atd.Je až s podivem kde se lidé či člověk za touto firmou skrývajíce nestydí zajít.Jsou to velice nekorektní jedinci,kteří by potřebovali né jít za mříže,ale být vyhnání na velice nehostinné místo kde by „když to řeknu hanlivěji“pošli hlady a žízní.Sám mám tu špatnou skušenost s jejím programem SMS zdarma.Opět název zavádějící a zdarma tam není nic pouze sms do sítě O a Vodafon,což umí spoustu dalších bran.od tohoto programu jsem se dištancoval i přesto,že na účtu mám necelé 4000 kč kredit.Tato firma je velice nekorektní vůči svým zákazníkům a vůbec nekomunikuje.Spamy chodí dále na mou emailovou adresu a dokonce přišly i nové od fa Monotea.Když pan Kořínek říká,že je pouze programátor,který se od původního pano Schánila a tím majitele Expertsoft. odtrhl,kde přišel k emailovým adresám klientů?Je to prostě podvodník,který jak předpokládám ukončí jakoukoliv návaznost na již prodané programy i s kredity zákazníků a začne nanovo pod jinou hlavičkou a možná s jiným designem programů.A PROTO POZOR NA NĚ.Nejsme tak bohatí abychom se neustále podobnými lidmi nechali okrádat.Proto Vám pane Čaník držím palce aby jste i nadále podnikal podobné kroky a zakládal diskuzní fóra aby se takovým lidem udělala přítrž.A když orgány v trestním řízení nic nezmůžou tak aspoň prostřednictvím sítě šířit osvětu proti panu Kořínkovi a jím podobným.

  2. A je to tady krdit který jsem měl na svém účtu my byl odňat s tím,že došlo ke změně majitele firmy a je třeba si dobít nový kredit,že starý bude k tomu novému přičten.Tak pan Kořínek je skutečně naprostý magor.Jestli mu někdo na toto skočí je větší magor než pan Kořínek.Zde znění mailu

    Vazeny zakazniku,

    dovolte, abych se Vam predstavil. Od 2.7.2008 jsem novym majitelem a reditelem firmy Expert SoftWorks a se svym tymem usilovne vymyslime, jak opravit vsechny chyby a nefunkcnosti, ktere se v Expert SoftWorks vyskytuji.

    Vcera jsme se dostali k reseni problemu placenych SMS v programu SMS Zdarma.

    Toto reseni naleznete na adrese:
    www . expertsoft . cz/docs/sms-zdarma . php

    Toto sdeleni je Vam zaslano jakozto dulezita informace uzivateli Uzivatelskeho SMS uctu, ktery mate registrovan pro pouzivani v SMS Zdarma.

    Chcete-li si precist o zmenach majitele a vedeni Expert SoftWorks, tak zde:
    www . expertsoft . cz/docs/novy-majitel . php

    Velice Vam dekujeme, ze jste se docetli az sem.
    S pozdravem, David Korinek, novy majitel a reditel Expert SoftWorks
    www . expertsoft . cz
    info@expertsoft . cz

  3. Vše mohu potvrdit stejný mail i ve spamu dorazil i do mé schráky.Naštěstí jsem neměl dobito.

  4. Dobrý den dnes jsem obdržel E-mail že mi rušíte sms posílač že není využíván déle jak 3 měsíce,ale přestal zničeho nic fungovat a to jsem tam měl kredit 1441 korun spojeni na firmu není nijak možné stranka nelze zobrazit poslal jsem 100 korun pro novou aktualizaci a není ani 100 korun ani ten starý kredit bylo to posílané na registrovaný sms posílač číslo sms.pos.je:1000071557 tak nevím co to tam vlastně máte,telefoní čísla jsou nedostupná tak nevím na koho se vlastně mám obrátit.děkuji Břenek Dalibor 723451154

  5. Expert Soft a pan David Kořínek jsou podvodnící,co jenom tahají z lidí peníze.Bacha na ně,jejich programy jsou do nebe volající a stejně ani po dobití kreditu nefungují.Stohr.KONTAKTY:ICQ:221844360,SKYPE:x-files1,TEL.:604825573,e-mail:pavel.stohr@seznam.cz,TEL.SLUŽ.:720449151,ADS:Pavel STOHR,Podnikatelská 553,Praha 9-Běchovice,190 11.

Komentáře nejsou povoleny.