Radiohead skladbou All I Need brojí proti zotročování a obchodování s lidmi

Chudoba

V květnu byl vypuštěn do světa videoklip songu All I Need z posledního alba britské kapely RadioheadIn Rainbows. Zajímavostí je to, že tento song se stal součástí kampaně MTV proti zneužívání, obchodování s lidmi a dětské práci.

V případě Radiohead to není poprvé, co se zapojili do podobných aktivit. Samotný Thom Yorke, leader kapely, se k tomuto klipu vyjádřil:

„Myslím si, že je skvělé, že se MTV takovými tématy zabývá. Je to hodně silné video a věřím, že emoce z této skladby osloví lidi v kontextu s obrazovým znázorněním zotročování lidí. Jsem hrdý na to, že tento song a videoklip pomohou po celém světě zvýšit povědomí o tomto problému.“ (zdroj: NME.com: Radiohead support campaign against human trafficking)

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

4 komentáře: „Radiohead skladbou All I Need brojí proti zotročování a obchodování s lidmi“

  1. Jen tak naokraj doporucuju procist texty alba „Hail to the thief“ ;) Oni vzdycky tak trochu nenapadne stourali do bolacku.

  2. Honzo, souhlasím. Jestli se nepletu, tak i samotný název alba „Hail to the Thief“ byl narážkou na vítězství George Bushe.

  3. Presne tak. Ono nezustalo jen u nazvu desky, a pisnicek (napr. paralela s Orwellovym 1984 u 2+2=5), ale i u vyse zminenych textu. Za tech cca 8 let, co tuhle kapelu posloucham me nikdy neprestala bavit. Skvela hudba a texty co te nuti premejslet. Kdyz to obratim je to proste 2+2=5 (synergie) :p

  4. skvělý klip, jen kdyby ho ovšem na těch slavných hudebních stanicích občas taky zahráli…

Komentáře nejsou povoleny.