Na Sedmičce, sedmého v sedm vystoupí Junius a My Dead Cat (7. duben 2008, Klub 007 Strahov, Praha)

Junius

Dne 7. dubna pořádáme v rámci naší redakce další z koncertů. Tentokrát přitáhnem do Prahy skvělý americký ansámbl Junius; předskakovat jim budou My Dead Cat z Brna. Možná se to stále málo ví, ale kdo zaváhá, ten přijde o hodně silný hudební/životní zážitek. Vážně, bez jakýchkoliv PR keců. Myslím(e) to smrtelně vážně. Tito kluci to totiž dokáží pořádně rozjet. Ne nadarmo je před rokem tolik vychvalovali Caspian. Naprosto zaslouženě… stejně jako řada hudebních kritiků…

Junius

(USA – Post-Rock/Progressive/Art Rock)
www.myspace.com/junius
www.juniusmusic.com
profil Junius na Last.fm

Junius

Bostonští Junius jsou charakterističtí hypnotickými hlukovými stěnami a hutným kytarovým soundem, kterým rozhodně neuspějete na prvním rande. Junius se pohybují někde mezi dark New Wave, post-rockem či progressive/art rockem. Nečekejte žádný inťošský večer. Bude to disciplinovaný mazec, který však obsahuje kvantum dobrých nápadů a hudebních fičurinek.

Junius debutovali v roce 2004 prvním EP Forcing Out The Silence. Následovalo ještě EP Blood is Bright a v loňském roce pak vydali bezejmenné dlouhohrající album poskládané z těchto dvou desek. Album bylo produkováno Willem Benoitem (of Constants) a masterováno Nickem Zampiellem (Isis, Cave In, Pelican). Jejich tvorba vznikla experimentováním po dobu několika měsíčního odloučení a odříkání na odlehlých místech. Uzavřené skladiště v Texasu, farma ve Vermontu, srub v Pennsylvánii či v bažinách v Louisianě. Tento přísný přístup dodal členům Junius pevný základ autenticity stát se uznávanými umělci. Hlavními tématy tajuplných textů jsou různá tabu, nadpřirozené a mimozemské fenomény, které posouvají hranice jejich hudby.

Po nahuštěném koncertním turné po Evropě, Japonsku a Severní Americe má kapela v plánu nahrát novou desku s názvem The Martyrdom Of A Catastrophist. Produkovat ji bude Tom Syrowski a Kevin Mills (AFI, The Bravery, Weezer) a vyjít by měla letos na podzim (2008).Dana Filloon – bicí

Joseph E. Martinez – kytara, vokál

Joel Munguia – baskytara

Mike Repasch – kytara

Poslechněte si taky: The Cure, Interpol, Caspian, Explosions In The Sky.

My Dead Cat

(Brno, Česká republika, hardcore)
web My Dead Cat
profil My Dead Cat na Last.fm

My Dead Cat

Dravý nářez od těchto borců z Brna je odzbrojující. Kytarové riffy řežou jako Jack do svých obětí. Hodně silná a návyková záležitost… a bez žádného smilování. Rozhodně si tyto týpky „od mrtvé kočky“ zapamatujte. Ještě o nich uslyšíme.

My Dead Cat vznikají v roce 2001 v brněnském rockovém podhoubí, a to ve složení: Rosi (kytara), J.T. (baskytara), Martin (bicí), Kovin (kytara), Igor (vokál) a Simča (vokál). Po odchodu Simčy v roce 2002, začíná My Dead Cat koncertovat. Po několika personálních proměnách se sestava ustálila na:

Rosi – kytara, vokál

J.T. – baskytara, vokál

Martin – bicí

Igor – vokál, klávesy

Viktor – kytara, vokál

Kluci z My Dead Cat jsou nadějní, ale leniví. Na webu mají zatím jen pár méně zvukově vydařených kousků. Je to škoda, protože v sobě skrývají ohromnou dravost, sílu a světe div se, krásu. Brzy se však budou moci jejich fanoušci dočkat jejich DIY dema.

Vstupné

200 Kč – cena lístku na místě

180 Kč – předprodej

170 Kč za koncert při současném zakoupení lístku na koncert This Will Destroy You (27. duben 2008, Praha, Sedmička) v předprodeji; tzn. 340 Kč za oba dva koncerty.

Zdarma – 2 pracovníci OSA, a to za podmínky, že 1. za nás vyřídí veškeré papírování pro jejich svaz spojené s tímto koncertem a 2. každých patnáct minut se budou hlásit na baru s hláškou „Děláme maximum pro podporu hudby a kultury.“

Předprodej na koncerty@post-rock.cz

Platba bankovním převodem. Bližší info přes výše uvedený e-mail.

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

2 komentáře: „Na Sedmičce, sedmého v sedm vystoupí Junius a My Dead Cat (7. duben 2008, Klub 007 Strahov, Praha)“

Komentáře nejsou povoleny.