Solární energie a strhující reklama německé společnosti Solon

Solon - Hail - Return of the Sun

Dostal jsem tento týden tip na zajímavý spot německé společnosti Solon, která se specializuje na solární energii. Krátký komerční spot je doslova „plně nabitý energií“ (Accu Movie). Tato reklama překvapila nejednu odbornou porotu (London Award 2007, Cannes Lions 2007, Eurobest Award 2007 a další), sesbírala nejednu cenu a dokázala a dokáže uhranout nejednoho diváka.

Shrnuto a podtrženo: Apokalypsa, která nevystraší, ale vede k zamyšlení. Doporučují obě z mých dvou očí a obě z mých dvou uší.

Hail: The Return of the Sun

Uploaded by dekku

Více hledejte na oficiálním webu k tomuto „kraťasu“. Co na tento spot říkáte? Líbí? Zaujal? Přesvědčil či navnadil by Vás Solon takovým spotem k hledání dalších informací?

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

111 komentářů: „Solární energie a strhující reklama německé společnosti Solon“

  1. Upřímně jsem k tomu byl skeptický a nečekal žádný zázrak, ale na konci jsem seděl s papulou otevřenou.

    Je to zatracená pravda, a i když nejsem žádný ekoterorista, rozhodně tyto věci podporuji.

  2. Hmm, krasnej dukaz toho, ze kreativne zpropagovat jde cokoliv. Kez by byli takhle napadity i vyrobci pracich prasku a plenek, pak bych mozna behem reklamnich bloku neprepinal:)

  3. Super, jednoduché a chytlavé. Za to by se nemusel stydět, žádný hollywoodský kasovní trhák. Škoda jen že fotovoltaika je ještě pořád málo účinná a nákladná. Na efektivnější využití si asi ještě chvilinku počkáme. Věřme, že jejímu rozvoji napomůže „oteplovací boom“, alespoň by si po té bublině s biopalivama připsal nějaké plusové body.

  4. Pingback: Bzukot.cz

Komentáře nejsou povoleny.