mBank: Všechny nuly platí! Dvojsmysl nebo náhoda?

mBank

Tento text berte s rezervou. Není myšlen zas tak vážně. Je spíše z říše konspirací a nadsázky, než ze světa seriózních analýz a odhalení. Při myšlenkovém ladění na sledování Burtonova Karlíka a továrny na čokoládu se ani není čemu divit. Fantazie v tu chvíli působí více, než je obvyklé.

Tak dnes v TV běžela další Burtonova „pohádka“ – Karlík a továrna na čokoládu. Upřímně, miluji Burtonovy filmy (Ospalá díra, Ed Wood, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Střihoruký Edward, Vincent a další). Něco s tak prazvláštním kouzlem se jen stěží popisuje a řadí tohoto amerického režiséra k tomu nejlepšímu, co světová kinematografie představuje.

Ale k věci. Před samotným filmem se „nečekaně“ přihnala várka reklam. Osobně, mám reklamy rád. Nevadí mi a občas je to v TV to nejzábavnější a nezajímavější. Upřímně, tímto ani tak nechci vyvyšovat kvalitu reklam, jako decentně napsat, že v TV vcelku není co sledovat. Dnešek měl být příjemnou výjimkou. Vždyť pouští Burtona (mimochodem za pár hodin běží na ČT2 Ed Wood). Ale zpět k reklamám před filmem. Poslouchal jsem je jen tak na jedno ucho a druhým okem sledoval monitor notebooku. A v tu chvíli to přišlo. Právě běžela reklama na služby mBank. Slyšel jsem ji už x-krát, takže vcelku nebylo co řešit. Tentokrát mi však třískla do hlavy jedna ze závěrečných hlášek: „Všechny nuly platí!“ Všechny nuly? Nuly coby sazby za služby mBank? Nebo nuly coby lidé, kteří zůstávají u současných podmínek konkurenčních bank? Je to garance služeb nebo narážka na zákazníky jiných bankovních domů? Je to nádherný dvojsmysl? Hm, záměr nebo náhoda? Co si myslíte vy?

Netuším, ale aspoň mě to přinutilo dokončit zřízení jejich účtu. Uvidím, jak se osvědčí a jestli v konečném důsledku vyjde vítězně mBank a její uživatelé nebo ti, kteří platí jiným bankám. Fandím mBank.

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

6 komentářů: „mBank: Všechny nuly platí! Dvojsmysl nebo náhoda?“

  1. Popravdě bych radši věděl, jestli ostatní banky „vyměknou“ a slevní taky, nebo mBank nalaká hordu lidí, kterým pak za rok nasadí stejný sazby jako ostatní. Rád bych věřil tomu, že to spolu nemaj domluvený. Protože jinak je to teda humus :0/

  2. Skutečně by to mohl být geniální dvojsmysl, který člověku nedojde hned. Jinak Ospalou díru považuju za nejlepší jeho film.

  3. Takto jsem nad tím vůbec nepřemýšlel! Pokud to byl záměr, tak to tedy plusové body reklamní agentuře za důvtip :) A pokud nebyl, tak to pro ně bude slušné překvapení.

    Každopádně mě jako spotřebitele to neuráží – dokážu si představit, že spoustu lidí ano.

  4. Jó čeština je nádhernej jazyk :) Ale mne by to teda ke zřízení účtu v mBank nepřinutilo ;) Že je kdeco zdarma je pěkné, ale dokud nenabízí služby, které od bankovního účtu potřebuji, tak je to celkem k ničemu. Takže doufám, že než se zlepší natolik aby mi teoreticky stálo za to k nim přejít, tak se ostatní poučí a také výrazně zlevní.

  5. Po půlroce fungování mBank musím smutně konstatovat, že banky souboj s mBank „vzdali“. Namísto zlevnění zdražují, protože si jednoduše řekli: „nemáme už co ztratit, kdo chce šetřit, půjde do mBank“. Paradoxně tak mBank stojí u počátku zdražování bankovních služeb. že by se konkurence pro mBank nenašla?

Komentáře nejsou povoleny.