Spamuje Expert SoftWorks záměrně nebo omylem?

Spam

S blížícím se Dnem proti spamu jsem více citlivější na nevyžádanou poštu od českých spammerů. Jejich maily (byť nevyžádané) mají hned několik výhod – podstatně jednodušeji se dohledávají jejich odesilatelé, dá se na ně rychle a levně telefonicky nakontaktovat a případně celou situaci i (smírně) vyřešit + přimět/přinutit tyto české firmy k odpovědnějšímu přístupu při oslovování potenciálních zákazníků.

Před nějakými čtrnácti dny (17. října 2007) jsem se rozhodl vyzkoušet, jak funguje či nefunguje vyřazení z e-mailové databáze firmy Expert SoftWorks, která mě jednou za čas obšťastňuje jedinečnými novinkami (sic!) a novými a exkluzivními (sic!) produkty. Sice jsem tehdy ještě moc nechápal, proč mi od této firmy chodí nabídky zboží, ale to je zase jiný příběh.

Reagoval jsem na tento mail:

Expert Softworks

Požádal jsem o vyřazení ze zasílání informačních e-mailů. Při té příležitosti jsem jim ještě napsal přes webový formulář na jejich webu (ale o tom třeba někdy jindy). K mému překvapení mi po 14 dnech (1. listopadu 2007) přišel další informační mail:

Expert Softworks

Trochu jsem tomu nechápal. Jak tedy funguje jejich vyřazení z databáze? Jsem výjimkou nebo Expert SoftWorks kašle na jakékoliv vyřazování z databáze. To byly jedny z důvodů, proč jsem na Expert SoftWorks zavolal a nechal si vyžádat vyjádření.

Vážený pane Čaníku,

reaguji na náš telefonický rozhovor ze dne 2.11.2007.

Protože jste našim zákazníkem (máte od nás zakoupen produkt Seznam DVD registrovaný na adresu [neco@neco.neco]), zaslali jsme Vám, stejně jako dalším našim zákazníkům, nabídku slevy na nově vydaný produkt. Protože jsou naše informační e-maily korektně psány, tento e-mail obsahoval i odhlášení ze zasílání informací na danou adresu.

Bohužel naší vinou došlo při odesílání dalších reklamních sdělení k chybě, při které tato sdělení obdrželi i někteří již vyřazení uživatelé.

Za toto nedopatření se Vám velice omlouváme. Již jsme podnikli speciální opatření, aby k tomuto selhání již nemohlo dojít a na e-mailovou adresu [neco@neco.neco] již žádný e-mail nepřijde.

Takto samozřejmě reagujeme na případné stížnosti všech našich klientů.

Děkujeme Vám za pochopení a přejeme příjemný den.

S pozdravem, David Kořínek, Expert SoftWorks

Jak si to mám tedy celé vyložit? Co si o tom myslíte vy? Máte někdo podobnou zkušenost? Byl/Je to ze strany Expert SoftWorks záměr nebo šlo opravdu jen o nedorozumění a omyl? V diskuzi rád uvidím nejen vaše názory, ale stejně tak i názory a reakce pana Kořínka z Expert SoftWorks.

Autor

Petr Čaník

Petr je jednatelem a marketingovým ředitelem ve společnosti Plus Design & Marketing. Vyučuje také podnikatelskou etiku na VŠE v Praze. Navzdory svému oboru je alergický na jakékoliv moralizování. Spíše než dávání univerzálních odpovědí si cení diskuze nad otevřenými otázkami. Více informací...

191 komentářů: „Spamuje Expert SoftWorks záměrně nebo omylem?“

  1. Tak lidicky podrzte se,me ten polovyrobek uz dorazil,je to stejna sracka jako se da stahnout z jejich slavnejch stranek-a darek?Prej 30% slevy na jejich dalsi produkty-jsem sice blazen,ale nejsem blbej-jeste nekde uslysim Expertsoft a vim ,ze mam brat roha,nebo petactyricitku do pazoury.No ale byl to vykon,aspon sem z jejich jakofaktury zjistil,od kdy to mam zaplaceny=16.10.2007-jsou opravdu bleskurychli.Jo a jen pro formu jak to vypada-po domacku potisknuta placka,ani si ty dementi neumej zkalibrovat tiskarnu a ani se neobtezovali dat to aspon do slimky-bylo to v papiraku,adresa psana rukou a ruco lepeny znamky-asi to posilaj vobcas nekomu,kdyz na ty znamky maj-no ale rejzli si na nas dost ne?Proste asi vskutku firma na urovni,serte na ne a kdyz je potkate,tak je tlucte,zdravim

  2. Mám tam taky asi 4900 . Proto doporučuji tento postup zadokumentovat takových 10 neúspěšných pokusů a pak se spojit. S tím už se nechá něco udělat.(hromadná žaloba, popř návrh na konkurz)

  3. Zdravim vsechny tady.
    Pridavam se k trestnimu oznameni jako dalsi podvedeny.
    POZOR !!!! Varuji vsechny na tyto darebaky. Program jsem radne zaplatil doslo mi potvrzeni od nich, ze mam ocekavat aktivacni klic i s darkem a dodnes jsem nic neobdrzel. Kdyz jsem nasel na netu par diskuzi hned mi bylo jasny, ze jsem narazil na vykutaleny parchanty. Tito podvodnici jiz nalakaly mega lidi a stale s tim nic policie nedela i kdyz bylo podano nekolik obvineni a trestnich oznameni podvedenych zakazniku tak jako obelstili mne. Na jejich strankach neni zadny kontakt jenom sliby chyby. Varuji jeste jednou pred temito podvodniky a doufam, ze to cte i nekdo z BIS ci softwarove policie, protoze co v tomto state se dovoluje smejdum jako je Expersoft snad ani neni mozny. Bacha na ne !!!

  4. Tak změnili taktiku. Po třech měsících mi připsali zaplacený kredit, ale pro změnu nejde střídavě odeslat sms a střídavě se nedá vůbec připojit na server. To je asi fakt asi na ty Ukrajince.

  5. Zdravím všechny zklamané uživatele softwaru od firmy Expert SoftWorks. Upozornil jsem na nekalé praktiky této firmy redakci časopisu PC World, která ještě v době, kdy programy této firmy byly funkční, uveřejnil jejich produkt SMS Zdarma na svých stránkách a redakčním DVD. Tady si můžete přečíst jejich reakci:

    http://www.pcworld.cz/pcw-redakcni-blok/warning

    Děkuji tímto redakci za zveřejnění stížnosti uživatelů softwaru této firmy a doufám, že dojde k nápravě a pokud nikoliv, tak jsou ostatní zájemci o jejich produkty informováni o jejich nekalých praktikách.

  6. Tak už se zase asi týden nejde přihlásit k serveru!Posílač SMS Zdarma je mrtvej!! :-(

  7. to dracek
    Chci take podat zalobu na Expertparchanty Muzes mi prosim poslat nejake udaje jak to mam udelat?? Nikdy jsem z policii nic nemel, ale tohle tak nechci nechat. Dej sem please nejaky odkaz popr oskenuj tu zalobu a posli mi ji na e-mail petr.lucie@wo.cz Musime ty zmetky poradne proklepnout, kdybych mel jit k soudu i do pekla. Vsichni komu expertparchanti ublizili a podvedli jej podejte zalobu. Tohle jim nemuze projit

  8. dracek, Petr: Zdravím, jestli chcete, pošlete znění/šablonu té žaloby i na můj mail petr[zavináč]canik[tečka]cz. Vyvěsil bych ji zde i pro další, kteří by chtěli podat obdobnou žalobu. Děkuji. Petr

  9. Vážení, stal se zázrak. Podané žaloby, možná že i uveřejnění varování na PC world zřejmě zabralo, už dva dny vše funguje tak jak má, dokonce jdiu posílat i dotované sms. Jsem zvědavý, jak dlouho to vydrží.

  10. To ti prejeme moc,ale Spravce CD/DVD porad cekam na darek z niz mne bude prechazet zrak a ee stale nic. U mne se nic nemeni podal jsem zalobu !

  11. Páni kolegové lituji ale na takto podané trestní oznámení dostanete jednoduchou odpověď . A to že budou podniknuty další kroky podle trestního řádu. Na odpověď mají totiž jen 30 dnů, ale Policejní orgán je povinen prověřit skutečnosti nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin do dvou měsíců od jejich přijetí, jde-li o věc patřící do příslušnosti samosoudce, v níž se nekoná zkrácené přípravné řízení, i když se domůžete vyjádření po dvou měsících dozvíte se, že „Podle § 159a odstavce 1 trestního řádu odkládám trestní oznámeni, „a to z několika důvodů nebudu psát o důvodech subjektivních , které by měl řešit soud ale škoda u žádného z nás nedosahuje 5000, aby se jednalo o trestný čin (krádež nepřichází v úvahu, takže podvod možná i zpronevěra) z toho vyplývá jediná možnost. Podat hromadné trestní oznámení (jedná se o podání). BTW už zase nejdou posílat placený SMS.

  12. mikebo: Díky za názor. Máš s hromadným trestním oznámením zkušenost? Napadá tě, jak by se to případně dalo zrealizovat?

  13. S hromadným podaním zkušenosti nemám Jak to zrealizovat mě napadá. Ale díky tomu, že panové (pokud tam jsou dámy tak prominou) nejsou uplně hloupí tak nejspíš tento blog čtou. Ctělo by to nějakého organizačního genia. Nejlepší by byl osobní kontakt. Napadá mě pokud seš stále na VŠE tak kousek od ní je bar Krákora. Občas tam hrajou zajímavý kapely. Co si tam dt spycha a usnovit Sdružení na obarnu proti Expertsoftu ?

  14. Dostal jsem vyrozumění na mou stížnost na živnostenský úřad v Kralupech n.V.
    Vážený pane,

    na základě Vaší stížnosti ze dne 7.4.2008 byla u pana Václa Schánila zahájena živnostenská kontrola. Rovněž jsme zaslali podnět České obchodní inspekci k dalšímu šetření. U podnikatele nebylo zjištěno žádné porušení živnostenskoprávních předpisů.

    Bohužel, jiná známá adresa ani jiný kontakt, než adresa místa podnikání U Cukrovaru 1075, Kralupy nad Vltavou, nám není známa.

    S pozdravem
    Zdeňka Bőhmová, DiS.
    vedoucí ObŽÚ Kralupy nad Vltavou

  15. mikebo: Budu v Praze od pondělí do středy. Program mám sice hodně nabušený, ale pokud bys měl zájem a v Krákorovi by byla nějaká zajímavá kapela, dej vědět. ;o)

  16. Přidala bych se také k hromadné žalobě,v listopadu jsemsi objednala a zaplatila správce CD-DVD na cd za 179Kč,a do dneška nic nepřišlo.Stáhnul jsem si to aspoň,pokud to šlo,ale nemám aktivační klíč,a spojení na ty podvodníky nefunguje.Vím je to jen 179,- korun,ale víte kolik nás musí být.Tak když mi někdo poradíte jak dál ráda se přidám.Hanka

  17. Bohužel patřím k těm nešťastníkům, kteří si od ekšperta ze softworku kdysi cosi pořídili. Já konkrétně SMS posílač. Zaplatil jsem si i kredit asi 1000Kč, a od té doby se už jenom vztekám. To už jsem tomu zmetkovi napsal aby si SMS posílač i můj kredit strčil někam, požádal jsem aby zrušil mé přihlašovací údaje, můj účet k SMS posílači, aby vymazal ze svých databází mou adresu, již asi desetkrát jsem v nevyžádaných emailech odklepal tu debilní výzvu aby mi neposílali žádné emaily. Všechno zbytečně, ten krypl otravuje a otravuje a nedá pokoj. Podle mě to bude záměr a ne náhoda. Jestli se tu najde někdo kdo na něj podá žalobu, rozhodně se připojím alespoň tím že dodám emaily kde ho výslovně žádám aby mi už konečně dal pokoj a neotravoval, dodám i jeho odpovědi kde „vysvětluje že to bylo nedopatření“ a slibuje že se to už nebude opakovat. Poslední nevyžádaný email mi od něj přišel právě teď, přitom je to snad už rok co jsem mu psal první žádost aby na mě zapoměl. Odpustil jsem mu i nevyčerpaný kredit a stejně zmetek otravuje. Je to hnus a ten dotyčný patří za mříže a nebo do klece. Někde jsem tu četl že kdosi na něj podal stížnost na živnostenský úřad v Kralupech, tak jdu pohledat kontakt a napíšu jim taky. Možná když je zaházíme stížnostma tak že je budou přehazovat vidlema, přestane je pan „Expert“ bavit a sami mu zatopí…

  18. Ahoj
    Kredit mám u zlodějské podvodné firmy cca 1600Kč ,posílač nefunguje,
    už nemám nervy se s tím zlodějským programem otravovat,rád se přidám k trestnému oznámení na tohoto podvodníka.

  19. I já se rád přidám k trestnímu stíhání pro podvod, mám ty samé skušenosti jak je popisují ostatní

  20. Takže pozor. Panu Kořínkovi byla firma Expertsoft zrušena, ale on se rychle překabátil do firmy Monotea (www . monotea . cz) a opět na získané mail adresy rozesílá spam a nabízí – co jiného – SMS Posílač, a výhodný kredit 200 Kč. Takže se nenechte nikdo napálit. Kontakt:
    E-mail: info @ monotea.cz
    ICQ: 163-087-302
    Skype: monotea
    Telefon: +420 773 10 23 24

  21. Lidičky koukněte na toto co mi přišlo je to asi nový Expert Softworks tak čauky

    www . monotea . cz/contact.php

  22. [173] a [174]: Díky za důležité info. Díval jsem se i do Živnostenského rejstříku – pan Kořínek obnovil v březnu letošního roku své „podnikání“.

  23. [174] Hanko, prosím Vás, můžete mi na petr[zavinac]canik[tecka]cz přeposlat ten mail, který jste dostala od firmy Monotea? Díky moc.

  24. Tak to je síla…p.Kořínek založil novou firmu Monotea a znovu bude tahat z lidí penízky…no ten má ale drzosti na rozdávání….nejdřív příjde e-mail na výhodné dobití do Expertsoftu a poté další s nabídkou tohoto Monotea…to jsou ale věci,které se dějou v tomto státě…

  25. To jsou takovy smejdi, ze se tam asi rozjedu a rozbiju jim drzky

    PROHLÁŠENÍ
    Firma Monotea nemá nic společného s firmou Expert SoftWorks ani s produkty SMS Posílač, SMS Zdarma ani Správce CD a DVD. K této firmě jsme v konkurenčním vztahu a bohužel Vám nemůžeme pomoci s řešením problémů s těmito produkty jinak, než že Vás přesvědčíme k přechoddu k naší firmě a našim kvalitním a funkčním produktům.
    Děkujeme za pochopení.

  26. To maji na novych strankach, ktery vytvorili, aby zase napalily par volu jako jsme byli my. Jestli to ctec Davide Korinku tak ver, ze si te najdu a otocim ti tvoje zradlo na druhou stranu, protoze takovy zmrdi jako jste vy a banda podvodniku se musi resit rozbitim tlamy a ne nasi Policii, ktera samozrejmne nic neudelala. Seru na nejaky oznameni najdu si Vas a prijedeme i s partou si s Vama povykladat vy hajzlove zasrani.

  27. Treba az dostanete na tlamu to nekdo resit bude. Pohar hosanci pretekl a jiz se na Vas chystame. Bud Vama…….. no nic nechame to osudu protoze to jsou zbytecne reci a zacnou mluvit ciny!!!!

  28. Dobrý večer , patřím mezi uživatele aplikace SMS zdarma 2 . Již 4.6.2008 jsem si nainstaloval tuto aplikaci a týden na to zakoupil přes vebové stránky službu Bonus Plus kterou jsem zaplatil na vygenerovaný účet z webu ExpertSoftu. A co se stalo? To co dělají zlodějské firmy které mámí z lidí peníze za něco co neexistuje!!! Dodnes mi nedošel ani balíček , mail , nezavolali atd. Ale jejich REKLAMA mi chodí do mailu tak často jak já chodím do obchodu!!! Stiskněte tento odkaz a už vám nikdy nebude chodit reklama na váš mail – píše se v jejich mailech. Klikám tedy , poněvadž od zlodějů to sedí. Druhý den mi přišel stejný mail znovu!!! Napsal jsem XXX mailů jejich podpoře. Vždy mi přišel pouze mail že můj podnět byl zaznamenán, nikoliv že bude někdy řešen!!! Mobil na člověka uvedený na webu je neustále nedostupný a jiným způsobem se s touto zlodějskou firmou spojit nedá.

  29. Škoda, že jste si tyto stránky nepřečetl dříve, ušetřil byste…

  30. Dobrý den všem, jak postupně pročítám tyto stránky tak vidím, že nejsem sám kdo je nespokojen s firmou ExpertSoft. SMSposílač buď nefunguje, nebo jen částečně, minulý kredit je fuč a na maily technické podpoře není žádná odezva. Těch slibů od ExpertSoftu již bylo tolik, že jim nelze věřit ani pozdravení…

  31. PRO PEPANA: TED JSEM ČETLA CO NAPSALI ZE ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU v KRALUPECH…..
    Dostal jsem vyrozumění na mou stížnost na živnostenský úřad v Kralupech n.V.
    Vážený pane,

    na základě Vaší stížnosti ze dne 7.4.2008 byla u pana Václa Schánila zahájena živnostenská kontrola. Rovněž jsme zaslali podnět České obchodní inspekci k dalšímu šetření. U podnikatele nebylo zjištěno žádné porušení živnostenskopráv­ních předpisů.

    Bohužel, jiná známá adresa ani jiný kontakt, než adresa místa podnikání U Cukrovaru 1075, Kralupy nad Vltavou, nám není známa.

    S pozdravem
    Zdeňka Bőhmová, DiS.
    vedoucí ObŽÚ Kralupy nad Vltavou

    JAK JE TO MOŽNÉ? MUSÍ PŘI KONTROLE ZJISTIT, ŽE JEJICH PROGRAMY FUNKČNÍ NEJSOU A DÁL JE NECHAJÍ Z LIDÍ TAHAT PENÍZE?? JÁ JIM POSLALA DOPIS S DORUČENKOU, ALE ANI SI HO PAN KOŘÍNEK NEVYZVEDL. TAKŽE V NAŠEM STÁTĚ JE VŠE MOŽNÉ? CO OBČANSKÉ JUDO???

  32. Tak se opět otřepali a zase spamují (už jsem myslel, že je klid – dnes přišel mail:

    Dobry den,
    zasilame Vam informace, jak zajistit plnou funkcnost Vasich placenych SMS.
    Po dobiti jakekoliv vyse kreditu v nasem e-shopu dojde k okamzitemu zvyseni spolehlivosti placenych SMS na 100%. Pokud Vam momentalne placene SMS vypadavaji, doporucujeme dobiti kreditu, ktere tento problem definitivne vyresi. Samozrejme muzete take pockat, nez bude funkcnost plne obnovena. Doporucujeme vsak variantu s dobitim kreditu.
    Nyni Vam take muzeme dat licenci pro Bonus PLUS SMS Zdarma 2 ZDARMA! [links to www:expertsoft:cz/shop/kredit:php]

    Vice informaci naleznete na:
    www:expertsoft:cz/shop/kredit:php

    Tato zprava neni obchodnim sdelenim, jedna se o dulezitou informaci o stavu sluzby.

    Přejeme Vám krásný den!
    Expert SoftWorks – Software, o který se můžete opřít…
    www:expertsoft:cz

    [tečky jsou nahrazeny dvojtečkami :]

  33. Souhlasím s příspěvkem nademnou.Opět spamují a skoušejí s lidí dostat peníze.A úřady?Bohužel jako vždy nic.

Komentáře nejsou povoleny.